Skip to content
  • Digi & IT
04/09/2019

Lisätty todellisuus tiedonhallinnan tukena

Tehokkuuden, innovatiivisuuden ja vastuullisuuden säilyttäminen ja kehittäminen on haaste, johon kaikkien teollisuuden yritysten oletetaan pystyvän vastaamaan. Jatkuvasti kiihtyvä kehitys vaatiikin yrityksiä etsimään kilpailukykyä aivan toisenlaisista paikoista kuin koskaan aiemmin.

 

 

Ensimmäisestä teollisesta vallankumouksesta on ainoastaan noin 250 vuotta, toisesta 150 ja kolmannesta vain parikymmentä. Nyt löydämme itsemme jälleen tilanteesta, jossa muuttuva teknologia robotteineen ja tekoälyineen on viemässä teollisuuden tuotantoprosesseja aivan uudelle tasolle. Kun kuvitellaan, millä vauhdilla teknologia on vienyt maailmaa eteenpäin jo vain viimeisen vuosikymmenen aikana, voidaan vaan hämmästellä sitä, kuinka tässä vauhdissa on mahdollista pysyä mukana tulevaisuudessa.

 

Tiedonhallinnalla tehokkuutta

Kun työnteon prosesseihin kaivataan tehokkuutta, voidaan lähteä liikkeelle melkeinpä ihan perusasioista. Tässä käsittelemme lähinnä tietoa sekä sen tehokasta ja tietoturvallista hallintaa yhtenä tehokkuuden osa-alueena.

Miten yrityksissä käsitellään dokumentteja? Missä niitä säilytetään? Miten niihin päästään käsiksi?

Kun esimerkiksi varastointiin, kuljetuksiin tai jakeluprosesseihin liittyvä tieto ja dokumentit ovat löydettävissä metadatan avulla nopeasti ja tietoturvallisesti, vältytään ajan haaskaukselta ja mahdollisten uusien versioiden tekemiseltä. Tiesitkö, kuinka monta tiedonsäilytyspaikkaa yrityksissä on keskimäärin? Kuusi! Oikean, päivitetyn tiedon löytäminen tarvittaessa vaatii siis hyvää muistia ja aikaa.

Sitä tikulla silmään, joka vanhoja muistelee, eli tässä vaiheessa voidaan onneksi luottaa jo muuhunkin kuin ihmismuistiin. Vanha, kansiorakenteeseen perustuva malli ei tehosta työntekoa, varsinkaan kun järjestelmiä on organisaatioissa samanaikaisesti käytössä monia. Kaikkien näiden tietovarastojen kanssa keskusteleva tiedonhallintajärjestelmä tuo kaiken haettuun sanaan liittyvän tiedon hetkessä saataville. Formaatista, laitteesta tai sinun tai tiedon sijainnista riippumatta, myös offline. Lue lisää toimitusketjun tehostamisesta tiedonhallinnan avulla täältä.

 

Paperitonta työskentelyä AR-lasien avulla

State of Automation: Manufacturing in Industry 4.0 -raportin mukaan AR (Augmented Reality) ja VR (Virtual Reality) ovat todellisuutta jo yli 60 prosentissa teollisuuden alan yrityksiä.  Jopa 30 prosenttia yrityksistä harkitsee niiden hyödyntämistä tuotannossa. Lisätty ja virtuaalitodellisuus ovat siis jo vahvasti tätä päivää, eikä niiden käyttäminen rajoitu ainoastaan hi-tech yrityksiin. Päinvastoin, esimerkiksi AR-lasien hyöty tulee esille nopeasti myös aivan tavallisilla rakennustyömailla.

 

Epsonin valmistamien läpinäkyvien älylasien markkinat ovatkin vahvasti mukana teollisuudessa käynnissä olevassa muutoksessa. AR-lasien etu tulee parhaiten esille nimenomaan suunnittelutyössä ja mallinnuksessa, mutta ne lisäävät myös turvallisuutta ja tehokkuutta työmaalla. Enää ei ole tarvetta siirtää huomiota pois tehtävästä työstä papereiden selailuun, vaan huomio on jatkuvasti silmien edessä, käsillä olevassa työssä.

 

Lasien näytön läpi voidaan heijastaa organisaation dokumentteja, piirustuksia ja ohjeita jopa kolmiulotteisesti. Tehdasympäristössä läpinäkyvät älylasit ovat erinomainen apuväline tilanteissa, joissa huipputeknisen koneen korjaaja voi katsoa lasien näytöstä huolto-ohjeita, ja samalla nähdä lasien läpinäkyvyyden ansiosta korjattavan kohteen.

 

Esimerkiksi Epsonin läpinäkyvät Si-OLED-älylasit pystyvät esittämään sisällöt eri laitteista lyhyellä viiveellä HDMI- tai USB-C-liitännän kautta. Tämä ei ainoastaan tee työskentelystä tehokkaampaa, vaan nopeuttaa sitä huomattavasti. Teollisessa käytössä lasien tulee myös olla kestävät ja taipua monelle eri käyttäjälle.

 

Tieto nopeasti silmien eteen

Kentällä työskennellessä ajan tasalla olevien piirustusten, ohjeiden, säännösten ja muiden dokumenttien saaminen viiveettä ja tietoturvallisesti laitteeseen kuin laitteeseen nopeuttaa, tehostaa ja helpottaa työskentelyä. Tekoälyä hyödyntävä ja prosesseja automatisoiva tiedonhallinta yhdistettynä Epsonin AR-laseihin muodostaa tehokkaan työparin teollisiin prosesseihin.

Teollisuuden neljäs vallankumous odottaa työnteon olevan tehokasta, turvallista ja vastuullista – we make it simple.

 

 

Digital Office Company tekee työtä tiedonhallinnan parissa suurella intohimolla ja sydämellä. Haluamme tartuttaa saman palon myös teihin, jotta voimme parantaa liiketoimintaanne hallitsemalla tietoa paremmin.  Lue lisää ratkaisuistamme meistä www.digitalofficecompany.fi.

 

Epson on kansainvälinen teknologian edelläkävijä, jonka tavoitteena on yhdistää ihmiset, asiat ja informaatio alkuperäisten tehokkaiden, kompaktien ja tarkkojen tekniikkojensa avulla. Tuotevalikoimaan kuuluu muun muassa mustesuihkutulostimia, digitaalisia tulostusjärjestelmiä, 3LCD-projektoreita, älylaseja, tunnistusjärjestelmiä ja teollisuusrobotteja. Lue lisää:www.epson.fi

 

Lue lisää Epsonin MOVERIO BT-35E -älylaseista.

Lue lisää docin tiedonhallinnan ratkaisusta.

 

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia