Skip to content
  • Digi & IT
02/12/2021

Data kertoo tuhat tarinaa – oletko valmis kuuntelemaan?

Sanotaan että faktat eivät valehtele – paitsi jos Data Qualityn kanssa on ongelmia (sisäpiirin vitsi meille teknologioiden kanssa työskenteleville).  Viimeiset puolitoista vuotta data on todellakin ollut läsnä joka päivä: montako tartuntaa, tehohoidettavaa, rokotusta. Minkälaista tarinaa tilanteen kehittymisestä luvut kertovat? Voiko dataan luottaa? Mikä luku tai mittari on se oikea, jonka perusteella päätetään toimenpiteistä?

Organisaatiot hyödyntävät dataa yhä aktiivisemmin ja reaaliaikaisemmin. Satunnaisista, muutaman kerran vuodessa tapahtuvista mittauksista on siirrytty jatkuvaan datan hyödyntämiseen. Tämän on toisaalta mahdollistanut teknologian kehitys, kun data on yhä helpommin saatavilla ja muokattavissa ymmärrettävään muotoon, mutta kehitystä on edistänyt myös meidän ihmisten luontainen tarve ymmärtää syvemmin, missä olemme nyt ja vievätkö valitut toimenpiteet liiketoimintaamme oikeaan suuntaan. Data kertoo meille tuhat tarinaa: asiakkaista, henkilöstöstä, myynnistä, muutoksesta, prosessien toimivuudesta ja jopa uusista liiketoimintamahdollisuuksista. Joko sinulle on selkeää, mitä mittareita juuri teillä kannattaa kuunnella? Hyödynnätkö datan täyden potentiaalin? Voitte virittäytyä tapahtuman tunnelmaan lukemalla kollegani Markun artikkelin rohkeudesta ja läpinäkyvyydestä dataan liittyen.

Meillä on tulossa huipputapahtuma, Business Data Forum 2021: 7 yhteistyökumppania, yli 300 osallistujaa ja joukko upeita puheenvuoroja. Juontajaparinani hybriditapahtumassa toimii futuristi Elina Hiltunen. Kaikkien kumppanien ja puhujien puolesta, tervetuloa viettämään kanssamme joulukuun mielenkiintoisinta työpäivää.

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia