Skip to content

Digipalvelut ja digitalisaatio

Menestys ei ole tuuripeliä – me autamme.

Digipalveluiden kehittämisen parissa työskentelevä asiantuntija – nosta osaamisesi seuraavalle tasolle.

Suomen kattavimmasta koulutusten ja tapahtumien verkkokaupasta löydät laajan valikoiman koulutuksia digipalveluiden sekä oman osaamisesi ja taitojesi kehittämiseen – tietenkin maan parhaimmalla sisällöllä, sillä valitsemme kouluttajiksi alan osaavimmat ammattilaiset.

Valikoimastamme löydät koulutukset niin yksityiselle puolelle kuin julkissektorille räätälöityihin tarpeisiin. Koulutuksissamme voit perehtyä käyttäjäystävällisten tai saavutettavuusvaatimusten mukaisten digipalveluiden rakentamiseen, koneoppimisen menetelmiin tai tutustua DAX-funktioiden tarjoamiin mahdollisuuksiin.  Voit myös perehtyä automaattiseen työvuorosuunnitteluun lainsäädännön ja työvuorojen optimoinnin kannalta.

Tutustu alla oleviin digikoulutuksiin – meiltä löydät varmasti sopivan etä-, verkko- tai lähikoulutuksen sinulle ja kollegoillesi. 

Olisiko teitä tulossa useampi?

Joukossa viisaus vahvistuu! Siksi kannustammekin osallistumaan tapahtumiimme ryhmissä, ja tarjoamme ryhmäalennuksen vähintään 3 hengen ja siitä isommille tiimeille.

Miten toimia? Meilaa katja.krogell@professio.fi tai soita +358 (0)40 526 4450 – Katja auttaa sinua oikeasti mielellään. Myös verkkokauppamme tarjoaa automaattisesti alennuksen, kun lisäät ostoskoriin vähintään 3 lippua.

OSTA LIPUT RYHMÄLLE

Digipalvelut kehittyvät jatkuvasti – pysy ajan tasalla digipalvelulaista ja säädöksistä.

Digipalveluita säännellään monin eri tavoin. Kun teknologia kehittyy ja yhä useammat ihmiset käyttävät digitaalisia palveluja, hallitusten ja organisaatioiden on täytynyt kehittää sääntelyä kuluttajien suojelemiseksi ja yritysten oikeudenmukaisen toiminnan varmistamiseksi.

Nykyään on voimassa lukuisia säännöksiä, joiden tarkoituksena on suojella kuluttajia, kun he käyttävät digipalveluja, kuten verkkosivustoja tai sovelluksia, ostosten tekemiseen tai pankkiasiointiin. Ymmärtämällä nämä määräykset ja noudattamalla niitä tarkasti yritykset voivat varmistaa, että ne noudattavat sovellettavia lakeja ja tarjoavat asiakkaille turvallisia kokemuksia verkossa.

Yksi tapa, jolla digipalveluja säännellään, on yksityisyyden suojaa koskeva lainsäädäntö. Näissä laeissa säädetään, miten yritysten on kerättävä, säilytettävä ja käytettävä henkilötietoja. Ne antavat kuluttajille myös oikeuden tutustua omiin tietoihinsa ja pyytää niiden poistamista halutessaan. Euroopan unionin yleinen tietosuoja-asetus (GDPR) on esimerkki kattavasta tietosuojalainsäädännöstä, jota sovelletaan kaikkiin EU:n jäsenvaltioihin sekä kaikkiin yrityksiin, jotka käsittelevät EU:n kansalaisten henkilötietoja.

Yksi olennaisimmista digipalveluiden velvoitteista on saavutettavuusvaatimus, eli saavutettavuusdirektiivi. Se koskee erityisesti julkisen hallinnon verkkosivuja ja palveluita. Direktiivi asettaa minimivaatimukset saavutettavuudelle sekä esittää keinot, joita käytetään näiden toteutumisen valvomiseen. Saavutettavuusdirektiivi ei ole kuitenkaan pelkästään julkisen sektorin asia – myös yksityisen sektorin kannattaa kiinnittää näihin asioihin huomiota asiakaskokemuksen parantamiseksi.

Miten teknologiaa kannattaa hyödyntää digipalveluiden tehostamiseksi?

Nykyisessä digitaalisessa maailmassa teknologialla on yhä tärkeämpi rooli palvelujen tarjoamisessa. Teknologian voimaa hyödyntämällä organisaatiot voivat tarjota nopeampia ja tehokkaampia palveluja asiakkailleen.

Ensimmäinen askel teknologian hyödyntämisessä palvelun toimittamisen parantamiseksi on tunnistaa alueet, joilla sitä voidaan käyttää tehokkaimmin. Esimerkiksi monet yritykset käyttävät nykyään automaattisia asiakastukijärjestelmiä, kuten chatbotteja ja virtuaaliassistentteja, vastatakseen asiakkaiden kyselyihin nopeasti ja tarkasti. Tämä auttaa lyhentämään vastausaikoja ja parantaa asiakastyytyväisyyttä. Vastaavasti tekoälyä (AI) voidaan käyttää automatisoimaan prosesseja, kuten tietojen analysointia tai tuotesuosituksia, jotka muutoin vaatisivat henkilöstön manuaalista toimintaa.

Toinen tapa, jolla yritykset voivat hyödyntää teknologiaa parempaan palveluntarjontaan, ovat pilvipalveluratkaisut. Pilvipohjaisten alustojen avulla yritykset voivat tallentaa tietoja turvallisesti pilvipalveluun ja tarjota pääsyn mihin tahansa laitteeseen, jossa on internet-yhteys. Näin asiakkaiden on helpompi saada tietoja nopeasti ilman, että heidän tarvitsee odottaa vastausta henkilökunnalta tai IT-osastolta. Lisäksi pilvipohjaiset sovellukset antavat yrityksille mahdollisuuden skaalata palveluitaan helposti kysynnän kasvaessa, jolloin asiakkaat saavat aina parhaan mahdollisen kokemuksen.

Lopuksi yritysten olisi myös harkittava mobiiliteknologian, kuten mobiilisovellusten ja verkkosivustojen, käyttöä palvelujen tarjoamisen parantamiseksi. Mobiilisovellusten avulla asiakkaiden on helppo saada tietoa liikkeellä ollessaan, kun taas verkkosivut tarjoavat asiakkaille alustan, jonka avulla he voivat olla vuorovaikutuksessa yrityksen tuotteiden ja palveluiden kanssa suoraan laitteistaan ilman, että heidän tarvitsee käydä fyysisessä toimipisteessä tai ottaa yhteyttä asiakastukitiimiin puhelimitse tai sähköpostitse.

Hyödyntämällä näitä tekniikoita yritykset voivat varmistaa, että ne tarjoavat asiakkailleen nopeita ja luotettavia digitaalisia palveluja, jotka vastaavat heidän tarpeitaan tehokkaasti ja vaikuttavasti. Lisäksi teknologiaa hyödyntämällä yritykset voivat säästää aikaa ja rahaa automatisoimalla tiettyjä prosesseja ja tarjota silti laadukkaita kokemuksia, jotka saavat asiakkaat palaamaan takaisin yhä uudelleen.

Parhaat vinkit digipalveluihin ja digitalisaatioon saat koulutuksissa

Kehityksen nopeassa vauhdissa ei tarvitse koittaa pysyä mukana yksin. Osallistumalla koulutukseen saat kätevästi tarvitsemasi tiedot ajankohtaisimmista muutoksista ja uusista teknologioista. Professiolta löydät kattavan tarjonnan koulutuksia digipalveluiden kehittämiseen sekä muihin digitalisaation tarpeisiin. Suosittuja aiheita ovat muun muassa:

Digitalisaatioon ja liiketoiminnan kehittämiseen tarjoamme koulutuksia muun muassa näistä aiheista:

Katso myös alan tärkeimmät tapahtumat: