Skip to content
  • Sote
15/08/2019

Laatua soten ateriapalveluihin tutkitulla tiedolla

Me Fazerilla teemme töitä sen eteen, että jokaisella vauvasta vaariin on oikeus syödä hyvin. Alkuvuoden senioreiden hoivaa koskeva keskustelu onkin ollut meillä tarkassa seurannassa – vastaammehan usean seniorin aterioista eri puolella Suomea.

Yksi keskeisistä tunteita herättäneistä aiheista on ollut kuntien painotukset hinnan ja laadun välillä palveluita hankinnassa. Samalla keskusteltu viranomaisten ja tilaajien valvonnan riittävyydestä on keskustelut, olipa kyse sitten yksityisestä tai julkisesta palvelusta.

Onnistumisen edellytykset ovat olemassa, soten ja maakuntauudistuksen kaatumisesta huolimatta.

Ei unohdeta ruoan merkitystä senioreille

Kuntalaiset tarvitsevat palveluja, hoivaa ja ravitsemusta joka tapauksessa. Palveluita, joiden laatuun voi luottaa. Ihmisten luottoa laatuun lisäisi selkeät laadulliset kriteerit ja yhteisesti sovitut ja seurattavissa olevat mittarit.

Tutkimukset osoittavat kiistatta ravitsemuksen merkityksen niin lapsen kehityksessä, työikäisen hyvinvoinnissa, seniorin jaksamisessa kuin potilaan kuntoutuksessa. Ruoan keskeisestä roolia ei kuitenkaan aina tunnisteta ja tunnusteta hankinnoissa.

Oli monitoimijamallissa osapuolina sitten julkiset, yksityiset tai molemmat, kuntalaisen eli asiakkaiden hyvinvoinnin on oltava kaikkien toimijoiden yhteinen tavoite.

Tule kuulemaan tarkemmin tuoreista tutkimuksista

Me Fazerilla uskomme yhteistyön voimaan. Mielestämme jokaisella tulee olla mahdollisuus ja oikeus syödä hyvin. Siksi olemmekin teettäneet tutkimuksen senioreiden ruokailusta sekä kysyneet sairaalapäättäjiltä tulevaisuuden ateriapalveluista.

#ratkaisujaruoasta
#oikeussyödähyvin

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia