Skip to content

Tarja Vainio

KM - erityisopettaja ja ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja, työnohjaajaopiskelija

Tarja on toiminut erityisopettajana perusopetuksessa 25 vuoden ajan, josta 14 vuotta apulaisrehtorina opettajan työn ohessa. Lisäksi hän on ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja sekä opettajan työssä työotteella että tarjoten palveluitaan omalla toiminimellään viimeisen kahden vuoden ajan.

Tarjan erityisosaamisiin kuuluu mm. erityispedagoginen osaaminen erilaisiin oppimisen haasteisiin, myös neuropsykiatrisiin vaikeuksiin, ja niiden tukemiseen liittyen. Hän on saanut pitkän työuransa aikana erityisopettajana perusopetuksessa olla auttamassa oppimisvaikeuksien kanssa kamppailevia lapsia ja nuoria oppimaan ja löytämään oman paikkansa kouluyhteisössä: kohtaamaan omat oppimisen haasteet, löytämään oman osaamisensa äärelle, löytämään itselle sopivia tapoja ja keinoja oppia, löytämään omat vahvuudet ja voimavarat oppimisessa, herättämään kiinnostuksen ja motivaation tehdä työtä oppimisen eteen, lopulta löytämään oman paikkansa ja osallisuutensa yhteisön jäsenenä.

Inspiraationa työssään hän kokee vuorovaikutuksen ja yhteistyön erilaisten ihmisten kanssa. Jokaisesta kohtaamisesta ja yhteistyöstä oppii vähintään yhtä paljon kuin omasta osaamisestaan antaa vastineeksi.

Työelämän motto: Yhteistyöllä se sujuu!

Tulevat koulutukset, vetäjänä Tarja Vainio

Blogikirjoituksissa