Skip to content

Salla Sipari

fysioterapeutti, filosofian tohtori, yliopettaja Metropolia Ammattikorkeakoulu

Salla työskentelee Tulevaisuudenkestävä terveys ja hyvinvointi innovaatiokeskittymässä ja toimii vastaavana tutkijana sekä projektipäällikkönä hankkeissa, jossa yhteiskehitetään kestäviä ratkaisuja kuntoutumisen sekä kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin edistämiseksi arjessa. Hän opettaa sekä ohjaa opinnäytetöitä Kuntoutuksen YAMK tutkinnossa. Lisäksi hän opettaa tohtoripolkuopintoja sekä ohjaa väitöskirjaa Helsingin yliopistossa.

Sallan tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminta (TKI) keskittyy poikkitieteelliseen kuntoutukseen ja parhaiden käytäntöjen kehittämiseen. Hän on  toiminut 16:sta kotimaisessa ja kansainvälisessä projektissa  ja tuottanut yli 100 julkaisua. Luottamustehtäviin kuuluu puheenjohtajuus Valtakunnallinen lasten ja nuorten kuntoutus ry:ssä, jäsenyys Kuntoutus-lehden toimitusneuvostossa sekä Kuntoutuksen tutkimus- ja kehittämisyhdistyksen tieteellisessä toimikunnassa. Salla on on aktiivinen Duodecimin oppikirjojen kirjoittamisessa, käypä hoito- ja hyvä käytäntö -suosituksissa.

Itla on palkinnut Sallan johtaman tutkimusryhmän tuottaman innovaation lasten kuntoutuksen menetelmän kehittämisestä vuonna 2020. Metropolia Ammattikorkeakoulu myönsi  Ratkaisija 2023 Elämäntyö palkinnon pitkäjänteisestä laadukkaasta opetuksesta, tutkimuksesta ja  yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta. Salla on innostunut yhteistoiminnasta hyvän tulevaisuuden rakentamisessa, ja hän on luonut uudenlaista näkymää kehittäjäkumppanuuteen, jonka ideasta hän on pitänyt TEDx-puheen.

 

Tulevat koulutukset, vetäjänä Salla Sipari

Blogikirjoituksissa