Skip to content
  • Viestintä & markkinointi
16/06/2021

Kysyimme asiakkailtamme – virtuaali-, live- vai hybriditapahtuma?

Vihdoin alkaa näyttää siltä, että pystymme palaamaan pikkuhiljaa normaalimpaan arkeen ja sen myötä myös livetapahtumien pariin. Moni tapahtumajärjestäjä pohtiikin parhaillaan kuumeisesti, mikä olisi optimaalinen tapahtumamuoto pandemian jälkeiseen aikaan – livetoteutus, etä- ja lähitoteutusta yhdistelevä hybridimalli, vai viekö 100% virtuaalitoteutus edelleen voiton?

Jotta emme joutuisi arvailemaan, kysyimme asiakkailtamme. Selvitimme, miten osallistujat kokevat livetapahtumaan osallistumisen tulevana syksynä ja mitä ajatuksia ja mielipiteitä hybriditapahtumat herättävät. Lisäksi kysyimme, millaisia kokemuksia virtuaalitapahtumista on ollut. Saimme yhteensä jopa 700 vastausta.

Teimme vastaavan kyselyn samalle kohderyhmälle tämän vuoden helmikuussa. Vaikka pääpiirteittäin vastaukset mukailivat alkuvuodesta tehdyn kyselyn tuloksia, pieniä muutoksia mielipiteissä on havaittavissa muuttuneen koronatilanteen johdosta – vastaajat ovat muun muassa hieman optimistisempia sen suhteen, että tulevana syksynä pääsisimme jo kohtaamaan livenä.

”Uskoisin, että jokainen toivoo kontakteja, mutta silloin niistä tulee myös ”hyötyä” eikä vain huvin vuoksi. Siis kun työasioista puhutaan.” 

Keskimäärin vastaajat ovat olleet tyytyväisiä virtuaalitapahtumiin (kokemus 4/5). Tyytyväisyys on samalla tasolla kuin vuoden alussa teettämässämme tutkimuksessa. Suurimmaksi plussaksi moni mainitsee sen, ettei matkustamiseen tarvitse käyttää aikaa. Edelleen vastaajat kokevat, että verkostoituminen jää etätilaisuuksissa vajaaksi verrattuna livetoteutuksiin.

”Olin positiivisesti yllättynyt. Homma toimi hyvin, kaikki oli laadukkaasti toteutettu, tuli tunne, että ihan kuin olisi melkein ollut paikan päällä ja yhteydet toimivat hienosti.”

Se osallistuvatko vastaajat jatkossa ennemmin livenä vai virtuaalisesti, jakaa vastaajien mielipiteet – 49 % vastaajista osallistuisi mieluummin livenä, kun taas 51 % virtuaalisesti. Toki tilaisuuden luonne, kesto sekä paikka vaikuttavat suuresti. Hybriditoteutusten puolestapuhujia on paljon, mutta tekninen toteutus mietityttää – miten rakentaa sellainen tapahtumakokonaisuus, jossa sekä livenä että virtuaalisesti mukanaolijat saavat onnistuneen, molemmat huomioonottavan ja aidosti vuorovaikutteisen kokemuksen?

Koko raportti ladattavissa alta.

Raportti asiakaskyselystä - live, virtuaali vai hybridi

Lataa alta raportti asiakkaiden kokemuksista virtuaalitapahtumista sekä miten he kokevat livetapahtumaan osallistumisen tulevana syksynä ja mitä mielipiteitä hybriditapahtumat herättävät.

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia