Skip to content
  • Digi & IT
  • Sote
19/02/2020

Miten Satasairaala on onnistunut kehittämään asiakas- ja henkilöstökokemusta?

Asiakas- ja henkilöstökokemuksen tiedolla johtaminen on yksi keskeisimmistä menestyksen mahdollistajista sosiaali- ja terveysalalla. Eri lähteistä saatavan tiedon määrä lisääntyy, tiedon jalostustavat ja tulkinta kehittyy, osaamisen kehittämisen merkitys kasvaa.

Älykäs tiedolla johtaminen edellyttää kovan datan, hiljaisen tiedon ja kokemuspohjaisen tiedon yhdistämistä tavoitteelliseksi toiminnaksi. Merkityksellisen tiedon avulla aktivoidaan koko organisaatio yhteiseen keskusteluun, tuodaan näkemyksellisyyttä ja edesautetaan yhteisen jaetun ymmärryksen syntymistä. Tehokkaasti johdettuna ja älykkäästi hyödynnettynä tieto auttaa tekemään viisaita päätöksiä. Ketterä kehittäminen kohti yhteisiä tavoitteita avaa tien jatkuvaan uudistumiseen ja kilpailukykyyn.

Miten asiakas- ja henkilöstökokemusta voidaan mitata ja kehittää tiedolla johtamisen keinoin?

Tulevaisuuden Sairaala 2020 -tapahtumassa Innolinkin liiketoimintajohtaja Jani Listenmaa astelee lavalle yhdessä Satakunnan sairaanhoitopiirin johtaja Ermo Haaviston kanssa aiheena Asiakas- ja henkilöstökokemuksen tiedolla johtaminen Satasairaalassa.

Kokonaisvaltaisesti rakennettu tiedolla johtamisen malli, systemaattinen mittaaminen ja analytiikka sekä toimintatapojen ja osaamisen kehittäminen ovat mahdollistaneet Satasairaalan asiakas- ja henkilöstökokemuksen jatkuvan parantamisen ja vetovoimaisuuden kasvattamisen. Tämä tiedolla johtamisen toimintamalli on palkittu ainoana suomalaisena terveydenhuoltoalan edustajana IHF:n kansainvälisen kilpailun finaalissa.

Miksi tähän on ryhdytty?
Miten tiedolla johtaminen on toteutettu?
Mitä tuloksia ja lisäarvoa on saatu aikaan?
Miten tiedolla johtamista tulevaisuudessa kehitetään?

Tervetuloa kuulemaan lisää puheenvuorossa ensimmäisenä tapahtumapäivänä 24.3. klo 15.15. Innolink on menossa mukana molempina tapahtumapäivinä omalla kohtaamispisteellämme. Tervetuloa keskustelemaan ja jakamaan ajatuksia tiedolla johtamisesta kanssamme.

Voit tutustua tiedolla johtamisen julkaisuihimme jo ennakkoon:

Lue artikkeli Satasairaalan palkitusta tiedolla johtamisen toimintamallista
Tutustu tiedolla johtamisen oppaaseen
Tiedolla johtamisen tila Suomessa: Tiedolla johtaja 2019 -tutkimustulokset

Innolink on tiedolla johtamisen suunnannäyttäjä. Olemme yhteistyökumppanina pohjoismaiden suurimmassa terveydenhuollon päättäjätapahtumassa 24.-25.3.2020. Tulevaisuuden Sairaala 2020 kokoaa yhteen 450 terveydenhuoltoalan johtajaa ja kehittäjää, 40 valovoimaista puhujaa ja 38 kumppania upouudessa Triplassa Helsingissä.

#tulevaisuudensairaala

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia