Skip to content
 • Joulukalenteri
16/12/2020

Luukku 16.12.

10 jouluista vinkkiä etätyöskentelyyn 🎅

Kerää tästä listasta joulutontun TOP 10 -neuvot viimeisiin etätyöpäiviin ennen joulua 👇

 1. Katse ulos. Näytön tuijottaminen väsyttää silmiä. Välillä kannattaa silmäillä ulos ja seurata lumihiutaleiden matkaa kohti maata. Jos maa ei ole valkea, askartele paperisia lumihiutaleita ikkunaasi.
 2. Aina työskentelyasento ei ole parhain, joten niska saattaa mennä jumiin. Pyydä vastavuoroinen niskahieronta kumppanilta, kaverilta, lapselta tai naapurilta. Hierontalahjakortti ammattilaiselle on muuten loistava lahja.
 3. Hallitse taukojasi. Lomia ennen kiristetään usein työtahtia, jotta ensi vuonna on hyvin levänneenä mukavampi palata sorvin ääreen. Sovelluskaupat ovat pullollaan opiskeluun tarkoitettuja appeja, joilla voidaan säädellä taukojen ryhmitystä.
 4. Mene lenkille palaverin aikaan. Jos sattuu tilanne, että sinua ei velvoiteta puhumaan palavereissa, voit käydä happihyppelyllä. Sporttailu tekee tilaa myös tuleville jouluherkuille.
 5. Kuuntele joululauluja. Virittäydy tunnelmaan kuuntelemalla joululauluja samalla kun teet töitä. Voit laittaa jouluista tunnelmaa myös etäpalaverin taustalle.
 6. Piristä jouluisella taustakuvalla. Vaihda tietokoneen taustakuvasi tai Teams-videon taustalle jouluinen kuva, joka piristää sinun ja muiden palaveriin osallistuvien mieltä. Psst! Olemme julkaisseet jo pari vaihtoehtoa luukuissa 2 ja 12.
 7. Ota kupponen kuumaa. Lämmitä glögiä tai testaa uutta joulukahvia. Pyydä työkavereita vinkkaamaan heidän suosikkinsa.
 8. Panosta työpisteen tunnelmaan. Koristele työpisteesi yhtä koreasti kuin joulukuusi. Valaise pöytä jouluvaloilla ja hanki jouluinen istuintyyny.
 9. Pidä tonttulakkia päässä. Sopikaa, että pidätte tonttulakkia päässä viimeisissä etäpalavereissa ennen joulua. Äänestys hienoimmasta tonttulakista on myös suositeltavaa.
 10. Hassuttele hieman. Anna hetki aikaa lapsille tai lemmikille ja heitä palloa ja tee kuperkeikkoja. Samalla voit vaivihkaa kysyä joululahjatoiveista.

Jäikö joku luukku avaamatta? Ei hätää – Pääset katsomaan joulukalenterimme aiempia luukkuja täältä.

Osallistu ilmaisen koulutuksen arvontaan! Jaa joulukalenterimme luukku somessa #Professiojoulu -hastagilla. Tagaa myös meidän tilimme LinkedInissä @Professio, Facebookissa @ProfessioFinland tai Instagramissa @professio_fi. Helpoiten jakaminen onnistuu tekstin alta löytyvien some-jako nappien kautta. Arvomme kaikkien osallistuneiden kesken 2kpl koulutuksia.

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia