Skip to content

Kuntoutus Akatemia

Suomen laajin koulutusvalikoima kuntoutusalan ammattilaisille.

KUNTOUTUS AKATEMIAN 6. VUOSI.

Kuntoutus Akatemian tarina alkoi selkeällä kunnianhimoisella visiolla: Suomi kuntoutuksen edelläkävijämaaksi. Haluamme, että jokainen pääsee kehittymään ja kasvamaan jatkuvasti alan ammattilaisena.

Laitoimme omalta osaltamme hihat heilumaan ja lähdimme rakentamaan Suomen laajinta ja parasta kuntoutuksen koulutuskokonaisuutta tukemaan tätä tavoitetta. Parhaat tulokset syntyvät yhteistyössä, joten vuonna 2018 yhdistimme voimamme Coronaria Kuntoutuspalveluiden kanssa ja loistavan yhteistyön tuloksena syntyi Kuntoutus Akatemia.

Takana on siis jo monta tuntia oppimista, verkostoitumista, ideointia ja onnistumisia. Mikä kuitenkin parasta, Kuntoutus Akatemian tarjonta kasvaa jatkuvasti ja tuomme valikoimaan aina alan ajankohtaisimmat aiheet huippukouluttajineen.

Valitse alta sinulle sopivin aihepiiri.

Kuntoutus Akatemian kattavasta valikoimasta löydät varmasti koulutuksen sinulle ja kollegoillesi.

Moni-
ammatillinen

Katso koulutukset

Ammatillinen

Katso koulutukset

Toiminta-
terapia

Katso koulutukset

Puheterapia

Katso koulutukset

Fysioterapia

Katso koulutukset

Psykoterapia & Psykologia

Katso koulutukset

Lataa Kuntoutus Akatemian esite

Lataa veloitukseton Kuntoutus Akatemian esite jättämällä yhteystietosi alla olevalle lomakkeelle – samalla liityt Profession markkinointilistalle ja saat tietoa tulevista koulutuksista.

Lataajan tiedot(Required)

Vuoden 2024 koulutustarjonta on entistä laadukkaampi.

Etsimme jatkuvasti tapoja parantaa tarjontaamme, ja olemme innoissamme voidessamme kertoa, kuinka olemme uudistuneet. Olemme huomioineet kouluttautumistarpeenne ja räätälöineet valikoimamme vastaamaan juuri teidän toiveitanne.

Valikoima sisältää laajemmat moniammatilliset koulutukset, käytännönläheiset eri terapialajien menetelmäkoulutukset, joustavat verkkokurssit sekä kaikkein uusimpana uutuutena monipuoliset Kuntoutus Akatemian tapahtumat.

Järjestämme lähes kaikki koulutukset ja tapahtumat hybriditoteutuksina — voit siis osallistua koulutukseen paikan päällä tai etänä verkon välityksellä. Katso tästä usein kysytyt kysymykset etä- ja verkkokursseihin liittyen.

Monista koulutuksista on saatavilla tallenne, joten voit kerrata koulutuksen antia jälkeenpäin

Tapahtumat.

Vuonna 2024 järjestämme kaksi eri Kuntoutus Akatemian tapahtumaa.

Ammatillinen kuntoutus.

Verkkokurssit.

100 % online – opiskele juuri silloin, kun sinulle sopii. Verkkokursseja voit tehdä vaivattomasti omaan tahtiisi pala kerrallaan – vaikka kotisohvaltasi! Opiskelu tahdin päätät sinä, mutta et ole kuitenkaan yksin – pääset oppimisalustalla jakamaan ajatuksia muiden osallistujien kanssa sekä kysymään kysymyksiä kouluttajilta.

Takaamme osaavimmat kouluttajat.

psykologi & kognitiivisen käyttäytymisterapian ylemmän erityistason psykoterapeutti

Riitta Suvanto-Witikka

Riitta on työskennellyt pitkään HUS:ssa psykiatrisessa erikoissairaanhoidossa erilaisten vakavien mielenterveysongelmien parissa. Hänen työnkuvaansa kuului myös hoitojen kehittämistä. Riitan viimeisin tehtävä HUS:ssa oli OCD- asiantuntijan tehtävä, jossa hän teki erilaisia OCD:hen liittyviä konsultaatioita yli linjarajojen. Viimeisimpänä hän pohjusti Bergenin neljän päivän intensiivihoidon rantautumista suomalaiseen hoitovalikkoon. Nykyään Riitta toimii yksityisenä ammatinharjoittajana ja työnkuvaan sisältyy psykoterapiaa, lyhyempiä konsultaatioita, työnohjausta ja kouluttamista.

Pakko-oireisen häiriön hoito on ollut pidempään Riitan syventymiskohde, ja hän on julkaissut Duodecimin kustantamana kirjan ”Työkirja pakko-oireiden hoitoon”. Aiemmin hän on ollut isossa roolissa kirjan ”Irti pakko-oireista” kirjoittamisessa. Työn keskiössä on ollut hoidon tarjoamisen lisäksi pakko-oireiden tunnettuuden ja hyvien hoitokäytänteiden saavutettavuuden lisääminen.

Kuvaaja: Heidi-Hanna Karhu

lastenneurologian ja nuorisopsykiatrian erikoislääkäri

Pertti Rintahaka

Pertti Rintahaka valmistui lääketieteen lisensiaatiksi 1977, jonka jälkeen hän on väitellyt tohtoriksi ja toiminut lastenneurologina.

Pertti vastasi nuorisopsykiatriksi erikoistumisensa jälkeen HUS:n nuorisoneuropsykiatriasta. Vuonna 2015 hän siirtyi kokonaan yksityislääkäriksi. Hän on potilastyönsä ohella jatkanut konsultointia, katsausartikkelien kirjoittamista ja luennointia.

Pertin neuropsykiatrinen osaaminen ulottuu vauvoista vanhuksiin: hänen vanhin yksityisvastaanottonsa potilas on 82-vuotias ja nuorin 6 kuukauden ikäinen. Hän on myös osallistunut ilmeisesti ensimmäisen Suomessa hoidetun Touretten oireyhtymäpotilaan diagnosointiin ja hoitoon.

Pertti on kotimaisten luentojen lisäksi pitänyt luentoja eri puolilla maailmaa mm. imeväisikäisten äkkikuolemista, kuumekouristuksista sekä aivokuvantamislöydöksistä. Pertti pitää tärkeänä, että kuulijat saavat hänen luennoiltaan lisää voimaa ja päättäväisyyttä työskennellä neuropsykiatrisesti oireilevien lasten ja nuorten kanssa. Pertti korostaa aikuisen merkitystä nuorten toivon ylläpitäjänä sekä realististen unelmien, itsetunnon ja itsetietoisuuden tukijana ja viitoittajana.

BSc(Hons) Speech & Language Therapy, Clinical Director

Louise Maggs

Louise Maggs qualified from the University of Wales Institute Cardiff in 2009 as a Speech and Language Therapist. Her background is in the provision of therapy within mainstream and special schools.

When working as the sole Speech and Language Therapist in a specialist residential Autism school, Louise was able to implement PECS and the Pyramid Approach across the 24 hour curriculum. She has worked extensively with parents, teachers and care staff to support the development, and functional use of PECS for students with a range of age and ability.

Louise has also undertaken further training in TEACCH, managing incidents, challenging behavior and developing social communication skills.

Louise joined Pyramid in 2013 and is especially interested in the use of technology to support communication and independence skills. Whilst working for Pyramid Louise has gained a Masters degree.

Terveystieteiden tohtori, perhe- ja paripsykoterapeutti, postdoc tutkija (Tampereen yliopisto)

Diana Cavonius-Rintahaka

Diana on monipuolinen terveydenhuollon asiantuntija, joka on omistautunut nepsy-perheiden auttamiseen. Diana on terveystieteiden tohtori, sairaanhoitaja, perheterapeutti, paripsykoterapeutti ja työnohjaaja. Hänellä on vuosien kokemus erilaisista terveydenhuollon tehtävistä, ja hän on tehnyt kliinistä työtä HUS:n neuropsykiatrian yksikössä.

Dianan työura on vienyt hänet johto- ja kehittämistehtäviin ADHD-keskuksessa, Autismisäätiössä ja Folkhälsanissa. Lisäksi hän on toiminut kouluttajana ja vaativan perhe- ja paripsykoterapian ammatinharjoittajana useiden vuosien ajan. Diana on myös postdoc-tutkija Tampereen yliopistossa.

Diana huomasi kliinisen työnsä aikana, että neuropsykiatrisesti oireilevien lasten perheet tarvitsevat kokonaisvaltaista tukea. Hän päätti kehittää perhekohtaisen perheohjausmallin/lyhytintervention, jota ei vielä ollut tarjolla tälle kohderyhmälle. Näin syntyi Dialoginen perheohjaus®, jonka Diana on kehittänyt ja tutkinut väitöskirjassaan. Dianan tutkimus osoitti, että Dialoginen perheohjaus lisää merkittävästi perheiden kokemaa tukea. Tämä innovatiivinen perheohjausmalli on tuonut positiivisia tuloksia nepsy-perheiden arkeen. Diana jatkaa edelleen työtään Dialogisen perheohjauksen kouluttajana ja vaativan perheterapian toteuttajana, auttaen perheitä löytämään ratkaisuja ja tukemaan heitä matkallaan.

Kotisivut: www.dianacavonius.fi

fysioterapeutti, kouluttanut satoja ammattilaisia psykofyysiseen lähestymistapaan kivunhoidossa

Karita Palomäki

Karita on vuonna 1992 valmistunut fysioterapeutti, jolla on laaja-alainen työkokemus erityisesti tuki- ja liikuntaelinten kipuoireisten fysioterapiasta sekä julkiselta että yksityiseltä sektorilta. Viimeiset 12 vuotta hän on tehnyt työtään psykofyysisen viitekehyksen kautta yrittäjänä.

Vuonna 2016 Karita kirjoitti yhdessä kipupsykologi Juha Siiran kanssa kirjan Kehon viisaat viestit: Vapaaksi kivusta, stressistä ja kuormittavista tunteista (Kirjapaja), ja tämän jälkeen hän on kouluttanut satoja ammattilaisia kokonaisvaltaiseen ja psykofyysiseen lähestymistapaan kivunhoidossa. Karita toimii myös keho-orientoituneena työnohjaajana, ja hän hyödyntää myös työnohjauksellisia elementtejä ammattilaisille suunnatuissa koulutuksissaan.

Lisäksi Karita on kirjoittanut oman teoksensa Elämää voi aina parantaa (Otava 2018) sekä ollut mukana yhtenä kirjoittajana neljässä kirjaprojektissa, joista viimeisimmät liittyivät lantionpohjan fysioterapiaan sekä traumainformoituun ihmisten kohtaamiseen. Karitan sydäntä lähellä onkin ollut jo pitkään se, miten eri alojen ammattilaiset voisivat edistää mahdollisimman turvallista ja inhimillistä asiakkaan kohtaamista, ja miten sitä kautta voimme edistää asiakkaan voimavarojen löytymistä ja minäpystyvyyttä. Karita kirjoittaa säännöllisesti asiantuntija-artikkeleita ja blogeja mm. Hidasta elämää -sivustolle sekä oman yrityksen bodysense.fi -blogiin. Kirjoittaminen onkin hänen toinen intohimonsa päivätyön ohella.

neurokirjon asiantuntija / Kirjon kirjat

Salla Hewitt

Sallalla on vahva kokemus ja osaaminen neurokirjon asiakastyöstä sekä ammattilaisten kouluttamisesta. Hän on työskennellyt yli 20 vuoden ajan erityishuollon sekä sosiaali- ja terveyspalveluiden tehtävissä ja nykyään hän toteuttaa koulutus- ja konsultaatiopalveluita oman yrityksensä kautta. Sallan erityisosaamista on autismikirjon kenttä sekä haastavien tilanteiden ennaltaehkäisy ja selvittäminen.

Neurokirjon lasten ja nuorten hyvinvointi on Sallalle sydämen asia ja hänelle on erittäin tärkeää, että perheet ja heidän kanssaan työskentelevät ammattilaiset saavat tukea ja tietoa, joista heille on oikeasti hyötyä. Hänen koulutuksissaan huomioidaan sekä asiakkaan myötätuntoisen kohtaamisen, kuulluksi tulemisen ja ymmärtämisen merkitys asiakassuhteen perustana että ammattilaisten menetelmäosaamisen vahvistaminen.

Salla on kouluttanut satoja ammattilaisia neurokirjon kysymyksistä ja auttanut lukuisia organisaatioita rakentamaan neurokirjoystävällisiä toimintatapoja ja ympäristöjä. Hänen koulutuksissa perehdytään tutkimusnäyttöön perustuviin menetelmiin arjen esimerkkien kautta, mikä luo pohjan vaikuttaville, innostaville ja käytännönläheisille koulutuksille.

”Kun ammattilaisten osaaminen vahvistuu, se on suoraan neurokirjon lasten, nuorten ja heidän perheidensä hyväksi!”

Olisiko teitä tulossa useampi?

Joukossa viisaus vahvistuu! Tarjoamme -10 % ryhmäalennuksen vähintään 3 hengen tai siitä isommille tiimeille. Ilmoittaudu mukaan verkkokauppamme kautta tai kysy ryhmätarjousta ryhmatarjous@professio.fi – me autamme oikeasti mielellämme.

KYSY TARJOUSTA

Yhteistyökumppanit 2024

Usein kysyttyä.

Jäikö jokin asia mietityttämään? Täältä löydät vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin etäkoulutuksiin & verkkokursseihin liittyen!

Miten etäkoulutus suoritetaan? Koulutus toteutetaan helppokäyttöisellä Zoom-palvelulla, joka on suunniteltu interaktiiviseen etäkoulutukseen. Zoom mahdollistaa etäkoulutuksien vahvan vuorovaikutuksen mm. virtuaalisella kädennostolla, chatilla, yhteisellä valkotaululla, pienryhmiin jakamisella, äänestyksillä ja kyselyillä. Kouluttaja käyttää Zoomin ominaisuuksia tarpeen mukaan.

Millä selaimella etäkoulutukset toimivat? Zoom toimii Chrome-selaimella, mutta siitä on myös saatavilla sovellus. Suosittelemme työpöytäsovelluksen lataamista, jotta Zoomin kaikki vuorovaikutukselliset ominaisuudet ovat käytössäsi. Lisäksi sovelluksen kautta osallistut vaivattomasti vain syöttämällä oman nimesi. Mikäli kuitenkin osallistut selaimella, sinun tulee ensin luoda käyttäjätunnus. Jos sinulle ei ole Chrome-selainta tietokoneellasi, se kannattaa ladata hyvissä ajoin ennen koulutuksen alkua.

Mitä muuta minun pitää huomioida teknisten asioiden suhteen? Tarvitset hyvän, mielellään kiinteän nettiyhteyden tietokoneeseesi. Jotta kokemus on mahdollisimman vuorovaikuitteinen, tarvitset webkameran ja mikrofonin. Kannettavissa tietokoneissa mikrofoni ja webkamera ovat perusominaisuuksia.

Voiko etäkoulutuksen suorittaa osissa? Etäkoulutuksissa on aikataulu, mutta suurimmassa osassa etäkoulutuksista on myös kätevä tallennemahdollisuus, jonka kautta pääset kertaamaan päivien antia juuri silloin kuin sinulle sopii kahden viikon ajan.

Keneen voin olla yhteydessä ongelmatilanteissa? Autamme mielellämme kaikissa haasteissa, joten laita joko Zoomin chatin kautta viestiä tai meilaa meille osoitteeseen customerservice@professio.fi.

Miten verkkokurssi suoritetaan? Verkkokurssi toteutetaan helppokäyttöisellä digitaalisella Claned-oppimisalustalla.

Millä selaimilla verkkokurssit toimivat? Kurssit toimivat yleisimmillä selaimilla, eli Firefox-, Chrome-, Safari- ja Edge-selaimilla. Toki voit ladata helppokäyttöisen sovelluksen iOS ja Google Play -sovelluskaupoista.

Kuinka kauan verkkokurssin tunnukset ovat olemassa? Tunnukset Clanediin ovat aina voimassa, mutta kurssit ovat tehtävissä rajallisen ajanjakson verran koulutuskohtaisesti.

Voiko verkkokurssin suorittaa osissa? Useimmissa kursseilla on suositeltu viikottainen etenemistahti, mutta voit silti edetä joustavasti oman aikataulusi mukaan, annetun ajan puitteissa.

Saako verkkokurssilta todistuksen? Kyllä, saat ladattua todistuksen Clanedista verkkokurssin jälkeen.

Keneen voin olla yhteydessä ongelmatilanteissa? Autamme mielellämme kaikissa haasteissa, joten meilaa meille osoitteeseen customerservice@professio.fi. Teknisten asioiden osalta parhaiten osaa auttaa Clanedin tiimi, support@claned.com.

Jos ilmoittaudut Coronarian työntekijänä:

Tarkistathan ilmoittautumisesi yhteydessä, että viitetiedoissa on oma kustannuspaikkasi sekä oikea organisaatio. Organisaatio on se yritys, jossa työskentelet ja josta saat pääasiallisesti palkkasi. Kustannuspaikan voit tarkistaa esimieheltäsi.