Skip to content
  • HR & johtaminen
05/05/2022

HR-koulutus auttaa sinua menestymään henkilöstöhallinnon asiantuntijana

HR-asiantuntijan työ on kokonaisuuksien hallintaa ja monessa mukana olemista. HR-koulutus auttaa sinua kehittymään seuraavalle tasolle työn muutosten ja trendien myllertäessä.

HR on organisaatioiden kulmakivi. HR:n työpöydällä on lukematon määrä yksittäisiä tehtäviä kuin myös laajojen kokonaisuuksien hallintaan liittyviä työtehtäviä. Työ henkilöstöhallinnossa pitää sisällään muun muassa ratkaisujen etsimistä sekä tarjoamista, osallistumista ja läsnäoloa. Työpaikkojen menestystekijät, kuten työntekijöiden hyvinvointi ja onnistunut rekrytointi jalostuvat ajan tasalla olevan HR:n käsissä timanttisiksi kokonaisuuksiksi.

HR-asiantuntijan työtehtävät muuttuvat ja kasvavat vuosi vuodelta, sillä digitalisaatio, elinkeinoelämän muutokset ja taloustilanteet muuttavat työnkuvaa. HR-koulutus ja oman osaamisen kehittäminen auttavat pysymään menossa mukana.

Kun ammennat tietoa säännöllisesti niin trendeistä kuin ikivihreistä HR-asiantuntijan tehtävistä, menestyt roolissasi. Tai oikeastaan sinä et ole ainoa, joka menestyy, vaan avullasi koko organisaatio voi kukoistaa.

HR-asiantuntija, kehitä osaamistasi

Henkilöstöhallinnossa puhaltavat muutoksen tuulet, joissa pysyy mukana kouluttautumalla ja osaamista kehittämällä. Yhteiskunta elää jatkuvasti ja taloustilanteet heittelevät. Tämä kaikki muuttaa HR-asiantuntijan työtä. Myös teknologioiden muutos vaikuttaa HR-kenttään siten, että aiemmat rutiinitehtävät jäävät hiljalleen pois HR-asiantuntijan työpöydältä.

Muutos ei kuitenkaan tarkoita sitä, että perinteiset HR-asiantuntijan tehtävät laitettaisiin kokonaan pöytälaatikkoon – päinvastoin. Perehdytys, rekrytointi, organisaatiomuutokset, talousosaaminen ja osaamisen kehittäminen ovat yhä läsnä vaikka pelikenttä laajeneekin.

Tulevaisuudessa HR:ltä vaaditaan erityisesti liiketoiminnan tukena olemista. HR-asiantuntija ottaa osaa työelämän tuiki tarpeellisiin rooleihin, kuten markkinointiin. Myös yleinen yrityskulttuuri ja työntekijöiden osaaminen muotoutuvat ja kehittyvät tulevaisuuden HR-asiantuntijoiden hyppysissä.

Työhyvinvointi on teema, joka HR-asiantuntijan työssä on ehkä se kaikkein isoin kokonaisuus kautta aikojen. Tulevaisuudessa työhyvinvointi on vieläkin enemmän tapetilla. Muuttuvassa maailmassa organisaatioiden kannattaa pohtia, miten ne voivat tukea pitkäjänteisesti ja tavoitteellisesti henkilöstön hyvinvointia ja samalla yrityksen tuottavuutta.

Myös johtamisen mallit ovat murroksessa. Esimerkiksi LinkedInissä työntekijät kertovat sekä ihanista että kamalista johtajakokemuksista. Hyvä johtajuus linkittyy usein hyvään työhyvinvointiin ja työntekijäkokemukseen. Tulevaisuuden trendinä on osallistava ja tavoitteellinen valmentava johtaminen.

Myös rekrytointi kuuluu HR:n vastuulle. Yritysten rekrytointitarpeet elävät ajan hengen mukana ja siksi organisaation täytyy sujuvoittaa rekrytointiprosessejaan. Koronan myötä etätyön tekeminen näkyy hakijakandidaattien toivelistalla. Miten organisaatio ja HR tähän toiveeseen vastaavat?

Rekrytoinnissa korostuu myös sopivien osaajien löytäminen. He ovat niitä, jotka tukevat yrityksen liiketoimintaa sekä työyhteisön toimintaa omalla esimerkillään. HR-asiantuntijana tuntosarvet näiden tekijöiden löytämiseksi täytyykin pitää ojossa. Samalla HR-asiantuntijan tehtävänä on kehittää päteviä tapoja työntekijöiden sitouttamiseksi ja loistavan työnantajamielikuvan kehittämiseksi.

Joko hengästyttää?

Kuten monet aforismit kertovat, muutos voi olla myös hieno mahdollisuus. Etenkin jos organisaatio on valmis muovautumaan, kehittymään ja päivittämään osaamistaan.

Kysymys kuuluu, oletteko te?

HR-koulutuksia niille, jotka haluavat kehittää osaamistaan seuraavalle tasolle

Kouluttautuminen kannattaa aina ja etenkin silloin, kun ala on nopeasti muuttuva. Osaamisen kehittämiselle kannattaa siis säännöllisesti raivata aikaa omasta kalenterista.

Ennen kuin ilmoittaudut erilaisiin HR-koulutuksiin, organisaatiollanne kannattaa olla visio siitä, mihin suuntaan HR-asiantuntijoiden osaamista halutaan viedä. Profession koulutukset antavat ajantasaisen katsauksen tulevaan ja niihin taitoihin, joita HR-ammattilaisella on juuri nyt hyvä olla takataskussaan.

Koulutustarjonnastamme voit valita ne henkilöstöhallinnon koulutukset, jotka organisaation visiota eniten edistävät: rekryprosessit, talousasiat, työhyvinvointi, osaamisen kehittäminen, työnantajamielikuva vai kenties HR-järjestelmät? Jos haluat olla HR:n superosaaja, kukapa estäisi valitsemasta kaikkia henkilöstöhallinnon koulutuksia?

HR-asiantuntijoiden koulutusta yhteistyössä HENRY ry:n kanssa

Olemme kouluttaneet vuodesta 2019 saakka lukuisia HR-asiantuntijoita yhteistyössä arvostetun henkilöstöalan ja esimiesten yhdistyksen HENRY ry:n kanssa. Yhteistyön tuloksena syntyi HENRY Akatemia, jossa tarjoamme laadukasta HR-täydennyskoulutusta kaikille niille, jotka haluavat viedä osaamisensa seuraavalle tasolle.

HENRY Akatemian HR-koulutustarjonta on syntynyt kuuntelemalla HR-ammattilaisten ja esihenkilöiden toiveita. Kun soppaan sekoitetaan vielä tuorein tutkimustieto, vallitsevat trendit ja alansa osaavimmat kouluttajat, mitä muuta voisit toivoa?

Kouluttajina toimivat mm. Tom Laine, Juho Toivola, Camilla Tuominen, Paula Helle ja Anna Perho – vain muutamia timantteja mainitaksemme. Kouluttajien tietotaito näkyy tapahtumiemme palautteissa, joka on huimat 4,6/5.

Ennen kuin päätät ilmoittautua HR-asiantuntijan koulutuksiin, meillä on vielä yksi asia kerrottavana. Sinulla on mahdollisuus saada osaamisestasi  People Management Certificate eli PMC-sertifikaatti, jonka avulla saat arvostetun tunnustuksen työstäsi.

PMC-sertifikaatti pähkinänkuoressa

  • Sertifiointiohjelma soveltuu laaja-alaisesti HR-tehtävissä toimiville henkilöille sekä esihenkilöille.
  • Suoritettuasi ohjelman sinusta tulee HR-asiantuntija, joka pystyy nappaamaan organisaatioon parhaimmat tekijät, rakentamaan organisaatioon kehittymistä ruokkivaa kulttuuria, kohottaa sisäistä työnantajamielikuvaa, hyödyntämään Talent Management -malleja sekä linkittää nämä osaksi johtamisen ja henkilöstökokemuksen kokonaisuutta.
  • Sertifioinnin myöntää ja allekirjoittaa arvostettu ja valtakunnallisesti tunnettu henkilöstöjohdon ja -ammattilaisten yhdistys HENRY ry yhteistyössä asiantuntijoiden kanssa.

Lue tarkemmin, mitä HR-asiantuntijan koulutukset pitävät sisällään.

HR-koulutus verkossa tai paikan päällä – kumpi tapa sinulle sopii parhaiten?

Tänä päivänä etäkoulutus on arkipäivää. Niinpä mekin Professiolla haluamme, ettei kenenkään tarvitse tinkiä arvokkaasta tiedosta ja osaamisen kehittämisestä, asuit sitten käsivarren Lapissa, Helsingin ytimessä tai vaikka Balin auringon alla.

Meillä voit kouluttautua etänä tai paikan päällä, mutta myös niin sanottu hybridiosallistuminen on kelpo tapa kehittää osaamista. Hybridimallissa voit valita, oletko paikan päällä vai virtuaalisesti linjoilla.

Järjestämme henkilöstöhallinnon koulutuksia lähiopetuksena ympäri Suomen: Espoon Keilaniemessä, Oulussa ja Tampereella. Virtuaalimaailmassa paikkana toimivat yleensä Zoom ja toisinaan myös Teams.

Oli valintasi HR-koulutus verkossa tai paikan päällä, sisältö pysyy samana – saat kaikki opit osallistumistavasta riippumatta.

Koulutuksissamme korostetaan vuorovaikutteisuutta. Pyrimme rentoon ja avoimeen kanssakäymiseen, josta kaikki osallistujat voisivat saada parhaat opit irti. Kouluttajamme pitävät huolen siitä, että kaikki oppivat ja innostuvat!

Jos joskus sattuu niin, että et pääse paikalle tai linjoille, homma ei kaadu siihen, vaan toimitamme sinulle tallenteen jälkikäteen. Lisäksi voit kehittää osaamista koulutusmateriaalien avulla, jotka saat pitää itselläsi.

Minkä tavan sitten valitsisit? Se riippuu sinusta itsestäsi – ja toki myös siitä, aukeaako työnantajan kirstu matka- ja majoituskuluihin. Etäkoulutus säästää aikaa, luontoa ja rahaa, mutta paikan päällä saat kokea aidon kollegoiden ja huippukouluttajien läsnäolon myös taukojen aikana.

Valitse sopiva HR-koulutus ja siivitä tiesi menestykseen.

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia