Skip to content

Tiina Ristikari

meritoitunut lasten ja perheiden hyvinvoinnin tutkija & kehitysjohtaja, Itla

Tiina toimii Itsenäisyyden juhlavuoden lastensäätiön kehitysjohtajana ja vastaa myös säätiön innovaatiotoiminnasta. Itla on Suomen eduskunnan alainen säätiö, jonka tehtävänä on edistää lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointia Suomessa. Hän on työskennellyt aiemmin terveyden ja hyvinvoinnin laitoksella tutkimuspäällikkönä ja vastaavana tutkijana kansallisessa syntymäkohortti 1987 ja 1997 -tutkimustiimissä. Tiinalla on myös laajasti kansainvälistä kokemusta ihmisten hyvinvointiin liittyvissä tutkimuksissa ja hankkeissa.

Hän on tehnyt vuosia perustutkimusta lapsuuden olosuhteiden vaikutuksesta aikuisuuden hyvinvointiin, tunnistaen yhteiskuntaan kiinnittymisen riski- ja suojaavia tekijöitä. Hän on ollut mukana kehittämässä uusia toimintamalleja, joissa lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointia tuetaan pärjäävyyttä vahvistaen erilaisissa vaikeissa tilanteissa.

Tiinan erityisosaamista on kääntää tutkimustieto kaikille ymmärrettävään muotoon ja kehittää palvelujärjestelmäämme tutkimusperustaisesti. Tiina on saanut lukuisia palkintoja tutkimuksistaan ja hän on kysytty kommentoija lasten, nuorten ja perheiden hyvinvoinnin edistämisen alalla.

Tulevat koulutukset, vetäjänä Tiina Ristikari

Blogikirjoituksissa