Skip to content

Niko Salminen

Senior Consultant, Hyperfocus Oy

Niko on toiminut IT-alalla eri kokoisissa firmoissa vuodesta 1999 lähtien. Hän on tehnyt pitkän uran softakehittäjänä, alkaen C++:lla toteutetuista multimediarompuista, päätyen lopulta Javan ja PHP:n kautta full stack Javascript-kehittäjäksi. Nykyään hän keskittyy kouluttamiseen, valmentamiseen ja mentorointiin tiimi- ja yksilötasolta johtoryhmätasolle asti.

Niko on ollut sekä osallistujana että luotsaajana monessa korkean profiilin hankkeessa, kuten Grand One -shortlistille nimetyssä Telian Design Systemissä, jonka Scrum Masterin roolissa toiminut Niko auttoi kasvattamaan muutaman henkilön sivuprojektista koko kansainvälisen organisaation yhteiseksi kollaboraatioksi. Menestyksen avaimet löytyivät yhteisten tavoitteiden tunnistamisesta, käyttäjien aktiivisesta osallistamisesta ja tiimin autonomian mahdollistamisesta.

Valmentamisen ja koodin kirjoittamisen lisäksi Niko on jakanut tietoa ja ymmärrystä mentoroinnin ja kouluttamisen kautta. Hän oli toisena perustajajäsenenä vuonna 2016 käynnistetyssä Koodikummit -mentorointiohjelmassa, josta vuonna 2023 kehittyi IT-alasta kiinnostuneita ensimmäisen paikkansa hankkimisessa tukeva Switch Case ry. Kouluttajana Nikolta järjestyvät niin tekniset koulutukset tietokannoista Reactiin kuin kaikki ketteryyteen liittyvä – sekä tietysti näiden kahden maailman yhdistäminen. Ketterän ajattelutavan ja periaatteiden syvällisen ymmärryksen lisäksi Niko tuntee kattavasti myös yleisimmät viitekehykset kuten Scrumin ja SAFen.

Tulevat koulutukset, vetäjänä Niko Salminen

Blogikirjoituksissa