Skip to content

Mira Mäkiranta

Director of Competence and Insight, Nordic Morning

Miralla on pitkän linjan kokemus asiakasymmärryksestä, datasta, johtamisesta sekä kouluttamisesta. Tänä päivänä hän työskentelee Nordic Morningilla Director of Competence and Insight -roolissa. Miran ammatillisia intohimoja ovat ja asiakasymmärrys sekä erityisesti datan analysointi ja hyödyntäminen. Datan käyttäminen on pohjimmiltaan yksinkertaista: jos datalta ei kysytä mitään, se ei myöskään vastaa.

Mira on toiminut pitkään datan ja asiakasymmärryksen parissa sekä myös kouluttanut aiheesta. 2000-luvun alkupuolella hän työskenteli mobiili- ja internet-maailmaan erikoistuneena markkinatutkijana, mutta painopiste siirtyi vähitellen kohti mittaroitua asiakasdataa ja online-analytiikkaa. Mira oli reilu vuosikymmen sitten mukana perustamassa digitaaliseen analytiikkaan ja asiakastutkimukseen keskittyvää asiantuntijayritystä Quru Oy:tä, ja toimi pitkään päivätyönsä ohella Googlen Regional Trainerina kouluttaen muita suomalaisia data-asiantuntijoita Google Analytics -työkalun käyttöön.

”Kaikkein hienoimpia hetkiä ovat ne, kun datasta löytyy oikein esitetyn kysymyksen avulla vastaus, joka auttaa oivaltamaan jotain olennaista asiakkaista, omasta organisaatiosta tai ympäröivästä maailmasta.”

Tulevat koulutukset, vetäjänä Mira Mäkiranta

Blogikirjoituksissa