Skip to content

Linda Ulenius

sydän-, keuhko- ja immunologisiin oirekuviin erikoistunut fysioterapeutti, fysiikkavalmentaja

Linda Ulenius on laajalti sydän-, keuhko- ja immunologisiin oirekuviin erikoistunut fysioterapeutti, joka on jatkokouluttautunut kansallisesti ja kansainvälisesti. Hän on toiminut muun muassa Sydänliiton konsulttina monenlaisissa hankkeissa. Linda on tehnyt yhteistyötä myös Hengitysliiton ja Filhan kanssa.

Aiemmin erikoissairaanhoidossa työskennellessään Linda on työskennellyt pitkään sydän- ja keuhkonsiirtopoliklinikalla, jossa hänen työnsä sisälsi muun muassa vaikeaa sydämen vajaatoimintaa ja keuhkosairautta sairastavien potilaiden suorituskyvyn arviointia, ohjausta ja seurantaa moniammatillisesti yhteistyössä muun muassa kirurgien, kardiologien, keuhkolääkäreiden, elinsiirtokoordinaattoreiden ja sairaanhoitajien kanssa. Lisäksi hän työskenteli Covid-pandemian aikana koronapotilaiden hoidossa teho- ja vuodeosastolla sekä polikliinisesti.

Linda on ollut mukana useammassa COVID-tutkimusryhmässä. Long Covid-kuntoutujien parissa hän on työskennellyt pitkään Terveystalolla ja Aavassa ja omaa laajan kokemuksen aiheesta. Lisäksi hänellä on erikoisosaamista kroonista väsymysoireyhtymää (ME/CFS) sairastavan kuntoutuksesta sekä vahva osaaminen tuki- ja liikuntaelinsairauksien fysioterapiasta sekä harjoitteluterapiasta. Linda on 12 vuoden työuransa aikana kouluttanut ammattilaisia eri foorumeilla, yhtenä aiheena on ollut Long Covid. Hän on ollut myös mukana työryhmissä, jotka tuottavat sisältöä Terveyskylän verkkopalveluun Sydänsairaudet.fi ja Elinsiirtotalon sivuille.

Tulevat koulutukset, vetäjänä Linda Ulenius

Blogikirjoituksissa