Skip to content

Jukka Ala-Mutka

Innovaattori, luennoitsija, tutkija, konsultti ja tietokirjailija

Ravistelee faktoilla ja tarinoilla, jotka haastavat kuulijan näkemään tulevaisuuden mahdollisuudet ja uhat

Jukan teemoja ovat mm. itseohjautuvuudesta parviohjautvuuteen, kaikki ovat päätöksentekijöitä ja johtajuus tekoälyn, alustojen ja sosiaalisen median aikakaudella.

Ala-Mutka on kiinnostunut siitä, mitä vielä ei ole ja miten toimia tilanteessa, jossa ei ole selkeää suunnitelmaa, mutta silti pitää toimia. Jukka on tutkinut strategista ketteryyttä 20 vuotta, perustanut kuusi yritystä, toiminut strategiakonsulttina isoille yrityksille ja sparrannut yli 100 liikeideaa ja uutta palvelua isoille yrityksille sekä pk-yrityksille että aloittaville teknologiayrityksille. Aikaisemmin hän on toiminut liiketoiminnan kehityspäällikkönä Siemensillä ja tehnyt tutkimusta ja luennoinut Aalto-yliopistossa, Helsingin kauppakorkeakoulussa, McGill Universityssä ja Tampereen teknillisessä yliopistossa.

Jukka on kirjoittanut kolme kirjaa (2004, 2008 ja 2019) ja väitellyt aiheesta kasvun strateginen johtaminen (2005). Uusin kirja Johtajuuden rakentajat – edelläkävijöiden kertomuksia itseohjautuvuudesta ja kokeilukulttuurista kuvaa 12 case-yrityksen kautta muutosmatkaa ja kasvua. Esimerkkikertomuksia ovat mm. Telian yritysasiakaspalvelu, Heltti, Freska, Codento, Integrata, Sysart, Solita Data & AI, Palmu ennen Solitaa ja osana Solitaa, Kisko Labs, Contribyte, Visma Enterprise, Fingertip ja YLE. Kirja kertoo osallistumisesta, avoimesta kommunikaatiosta, sosiaalisesta päätöksenteosta, kokeilukulttuurista, strategisesta johtamisesta, itseohjautuvuudesta, parviohjautuvuudesta, jaetusta johtajuudesta ja tarkoituksen, arvojen sekä vision sanoittamisesta.

Motto: “I have never tried that before, so I think I should definitely be able to do that.” ~ Pippi Longstocking

Kirja: https://www.johtajuudenrakentajat.com

Tulevat koulutukset, vetäjänä Jukka Ala-Mutka

Blogikirjoituksissa