Skip to content
  • Kiinteistö & rakentaminen
  • Sote
07/10/2021

Iki-ihanaa hirttä ja älyteknologiaa – Nokialle nouseva palvelukoti tähtää ikäihmisten parempaan arkeen

Taka-Lauttalaan nousee ensi vuonna älykäs hirsihoivakoti, jota seuraa tulevina vuosina kolme samanlaista. Kohteet rakentaa aistiystävällisistä palvelukodeista tunnettu Hoivarakentajat hirsitalovalmistaja Honkarakenteen kanssa hoivapalvelua tarjoavalle KoskiHoivalle. 

KoskiHoiva laajentaa kotihoidosta palveluasumiseen

KoskiHoiva Oy on noin 100 työntekijän hoivayritys, joka on sopinut Hoivarakentajien kanssa neljän hirsirunkoisen, älykkäällä taloteknologialla varustetun palvelukodin rakentamisesta Pirkanmaalle. Ensimmäinen valmistuu Nokian Taka-Lauttalaan keväällä 2022.

“Minulta on kysytty, miksi tehdä uusi, eikö valmiitakin yksiköitä olisi. Me haluamme nimenomaan hirrestä ja älyteknologiaa. Näissä tiloissa saamme oman konseptimme näköisen palvelupolun myös hoiva-asumisen puolelle”, KoskiHoivan toimitusjohtaja Maija Halme kertoo. “Hirsi sitoo hiilidioksidia, joten se on ympäristöystävällinen rakennusmateriaali. Kun lämmitysmuotona on vielä maalämpö, tämä on vihreiden arvojen mukainen valinta”, hän iloitsee.

Ikäihmisten arki helpottuu toimivissa, aistiystävällisissä tiloissa

Hoivarakentajat ja Honkarakenne tunnetaan kestävistä, luotettavista ja pitkäikäisistä hirsirakennuksista. ”Painumaton hirsi on ylivertainen rakennusmateriaali. Kehikon tiiviys, helppo ja nopea asennus sekä huoltovapaus ovat merkittäviä etuja hoivakotirakentamisessa”, Hoivarakentajat Oy:n toimitusjohtaja Tarmo Kemppainen kertoo.

Terveissä, aistiystävällisissä hirsitiloissa ei tarvitse kantaa huolta sisäilmaongelmista. Viihtyisä ja toimiva arki on Hoivarakentajien tilasuunnittelun tärkeä lähtökohta. “Hirren terveellisyys ja aistiystävällisyys merkitsevät todella paljon meille, asiakkaillemme ja työntekijöillemme. Hirsi on kodinomainen ja merkittävä tunnelman luoja”, Maija Halme kuvaa. “Meillä on Hoivarakentajien kanssa erittäin hyvä yhteisymmärrys tämän alan toiveista ja tarpeista. Tavoitteena on ikäihmisten onnellisuus, hyvä elämänlaatu ja merkityksellisyys.”

Hyvät työtilat helpottavat henkilökunnan rekrytointia

Moderni palvelukoti on vahva kilpailuvaltti myös työntekijöiden suuntaan. Innostus älykkäistä hirsitiloista on tarttunut Koskihoivan työntekijöihin, ja nimikilpailu ensimmäisestä yksiköstä on käynnissä. “Henkilökuntamme on innokkaasti mukana kehittämässä uutta yksikköä”, Halme kertoo.

Uudet hirsitilat ovat arvostuksen osoitus hoivatyölle ja sen tekijöille. “Olemme löytäneet hyviä työntekijöitä KoskiHoivaan, ja he ovat meillä viihtyneet. Uskon, että uuden palvelutalokonseptin myötä onnistumme rekrytoinnissa jatkossakin. Toivoisin, että alalla osattaisiin arvostaa enemmän henkilökuntaa siinä, kuinka arvokasta työtä he tekevät. Me haluamme olla työpaikka, jossa henkilökunta viihtyy ja kokee tulleensa kuulluksi”, Halme painottaa ja lisää, että KoskiHoiva haluaa toiminnallaan olla kohentamassa koko hoiva-alaa.

Lisätiedot:

Mikko Vainioranta, liiketoimintajohtaja, Hoivarakentajat Oy, p. 040 701 5325, mikko.vainioranta@hoivarakentajat.fi

Maija Halme, toimitusjohtaja, KoskiHoiva Oy, p. 044 011 2252, maija.halme@koskihoiva.fi

Hoivarakentajat Oy on hiilineutraaleihin ja aistiystävällisiin päiväkoteihin, kouluihin ja palveluasuntoihin erikoistunut rakennusliike. Rakennamme yhdessä asiakkaidemme kanssa vastuullisesti ja kestävästi, ihmisten ja ympäristön hyvinvoinnin huomioiden. Olemme huomanneet, että aistiystävällisessä rakennuksessa viihtyvät kaikki, ja siellä on helppo hengittää. Rakennamme asiakkaillemme uusia tiloja ja uutta liiketoimintaa KVR-urakoina tai vuokrasopimuksella. Hoivarakentajat Oy on Suomen suurin julkinen hirsirakentaja. Olemme rakentaneet yli 100 tervettä, aistiystävällistä rakennusta käyttäjiemme liiketoiminnan kasvun tueksi. Suurin osa kohteistamme on toteutettu kotimaisesta hirrestä. Hoivarakentajat Oy:n liikevaihto on noin 30 miljoonaa euroa. www.hoivarakentajat.fi

 

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia