Skip to content

Timo Kietäväinen

toimitusjohtaja, Keva

Timo Kietäväinen on valtiotieteen maisteri ja työeläkevakuuttaja Kevan toimitusjohtaja. Hän on toiminut aiemmin mm. kansanedustajana Mikkelin läänin vaalipiiristä, Suomen kunnallisliiton toimitusjohtajana ja Kuntaliiton varatoimitusjohtajana. Kietäväinen on toiminut myös Osuuskunta Suomen Asuntomessujen hallituksen puheenjohtajana sekä Osuuspankkien Keskuspankin (OKO) ja Osuuspankkien keskusjärjestön hallintoneuvostojen jäsenenä. Tehtävät Kevan toimitusjohtajana Kietäväinen aloitti toukokuussa 2016.

Keva on Suomen suurin eläkevakuuttaja, joka huolehtii kunta-alan, valtion, kirkon, Kelan ja Suomen Pankin henkilöstön eläkeasioista sekä kunta-alan eläkevarojen sijoittamisesta. Rahaston suuruus oli vuoden 2020 lopussa yli 58 miljardia euroa. Yhteensä Kevalla on  noin 2 000 työnantaja-asiakasta sekä 1,3 miljoonaa henkilöasiakasta.

Suoria kiinteistösijoituksia Kevalla on Suomessa erityisesti pääkaupunkiseudulla ja muissa Pohjoismaissa yhteensä noin 3 miljardia euroa.  Ne kattavat noin 130 sijoituskohdetta, miljoona vuokrattavaa neliötä ja 4700 vuokrasopimusta. Vuokra-asuntoja Kevalla on noin 4000 kpl. Kohteista toimistokiinteistöjä on noin kolmannes, asuntoja neljännes, liikekiinteistöjä/kaupallisia kiinteistöjä noin neljännes ja loput mm. hotelleja, logistiikkaa ja pysäköintilaitoksia. Suurimmat yksittäiset sijoitukset ovat Gaselli-korttelin kokonaisuus Helsingin ydinkeskustassa, osuus Sellon kauppakeskuksesta Espoon Leppävaarassa sekä osuus kaupunkikeskustoihin Ruotsissa sijoittavasta Stadsrum Fastigheter AB-yhtiöstä.

Tulevat koulutukset, vetäjänä Timo Kietäväinen

Blogikirjoituksissa