Skip to content

Tapio Aaltonen

työelämän ja johtamisen arvostettu kehittäjä & työelämän arvokeskustelujen edelläkävijä

Tapio on kokenut johdon valmentaja ja johtamisen kehittäjä. Keskeisiä teemoja ovat yhteisöjen arvot ja etiikka sekä toiminta ihmisten johtajana. Tapio on auttanut satoja johtajia ja yhteisöjä parempaan vuorovaikutukseen ja yhteistyöhön sekä ratkaisemaan kipeitä ongelmiaan. Saavutuksistan ehkä tärkeimpänä hän pitää sitä, että hän on kasvattanut uutta johtaja- ja vaikuttajapolvea sekä päässyt laajentamaan johtajien ymmärrystä hyvästä johtamisesta.

Tapio on myös kehittänyt ja muokannut työelämän arvokeskusteluja sekä koko henkilöstöä osallistavia menetelmiä ja toimintamalleja. Hänen kirjansa Yrityksen arvot ja etiikkaa sai vuonna 2000 Pro Oeconomia -palkinnon eli valittiin parhaaksi yrityskirjaksi. Hän ohjasi myös prosessia, jossa on pyrittiin tunnistamaan suomalaisen työelämän arvoja.

Myös johtamisviestintä on kiinnostanut Tapiota läpi työuransa, ja hän onkin kantapään kautta oppinut viestinnän mahdollisuuksistaa, mutta myös kompastuskivistä, erityisesti muutostilanteissa ja kriiseissä. Lisäksi Tapion on paneutunut sote-alan järjestöjen hallitustyöhön ja johtamiseen. Sote-yhteisöt tulivat hänelle aktiiviuransa aikana tutuksi, jolloin hän kehitti mm. johtoryhmiä ja teki työnohjausta alan organisaatioissa.

  • Teologi, journalisti, tietokirjailija sekä laajojen projektien vetäjä
  • 20 vuotta järjestöjohtajana ja päätoimittajana Suomessa ja Ruotsissa
  • Seuraavat 20 vuotta Novetos Oy:n perustaja, toimitusjohtaja ja valmentaja
  • Mentori ja kehittäjä, joka mukana osaamisverkosto Boardmanin toiminnassa

 

Tulevat koulutukset, vetäjänä Tapio Aaltonen

Blogikirjoituksissa