Skip to content

Sari Castrén

FT, psykologi, tutkimuspäällikkö, THL

FT, psykologi Sari Castrén tutkii peliriippuvuuksia, tuo mukanaan uusinta tutkimustietoa ja esittelee konkreettisia keinoja psykologien työn tueksi. Hän on erikoistunut rahapeliriippuvuuden tukemiseen, hoitoon ja tutkimukseen.

Castrén on kehittänyt ja tuonut Suomeen erilaisia työkaluja ja oppaita, kuten Rahapeliriippuvuus hallintaan Terapeutin ja Asiakkaan-työkirjat, Avaimia rahapeliongelman hallintaan -oma-apu-oppaan sekä osallistunut Rahapelaaminen puheeksi -työryhmän työhön.

Hän myös kouluttaa sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia rahapeliriippuvuuden varhaisesta tunnistamisesta ja hoitomenetelmistä. Castrén on tutkimuspäällikkönä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen yksikön Rahapelihaitat-tiimissä. Hänellä on dosentuurit kansanterveystieteessä Helsingin yliopistolla ja riippuvuushäiriöissä Turun yliopistolla.

Castrénin tutkimustyö kattaa laaja-alaisesti toiminnallisia riippuvuuksia, ja hänellä on myös kokemusta kliinisestä työstä erityisesti riippuvuushäiriöiden hoidossa.

Tulevat koulutukset, vetäjänä Sari Castrén

Blogikirjoituksissa