Skip to content

Pertti Rintahaka

lastenneurologian ja nuorisopsykiatrian erikoislääkäri

Lääketieteen lisensiaatti 1977. Lastenneurologian apulaislääkäri Lastenlinnan sairaala 1981, väitellyt tohtoriksi 1985, lastenneurologi 1987 ja sitten työskentely HUS:ssa lastenneurologina epilepsia- ja neuropsykiatrisessa yksikössä. Erikoistuttuani nuorisopsykiatriksi vastannut HUS nuorisoneuropsykiatriasta.

Aloittanut yksityislääkärinä 1977 ja siirtynyt kokonaan yksityislääkäriksi 2015 jatkaen potilastyötä, konsultointia, katsausartikkelien kirjoittamista ja luennointia. Kaiken kaikkiaan luennot ovat sisältäneet mm seuraavaa: Lääkäriliitossa seitsemän vuoden ajan oli kaksi päivää vuodessa toinen lasten ja toinen nuorten kehityksellisen neuropsykiatrian kursseja. Useassa sairaalassa on ollut viiden-seitsemän päivän kehityksellisen neuropsykiatrian kursseja, viimeksi vuonna 2023 Lappeenrannassa.

Kotimaisten luentojen lisäksi väitöskirjatutkimuksesta alkaen pitänyt luentoja eri puolilla maailmaa. Samoin aivokuvantamislöydöksistä useita luentoja kansainvälisissä tieteellisissä kokouksissa.

Osallistunut ilmeisesti ensimmäisen Suomessa hoidetun Touretten oireyhtymäpotilaan diagnosointiin ja hoitoon.

Olen aina ihaillut hienoja luennoitsijoita haaveillen itsekin kehittyväni sellaiseksi. Sillä tiellä edelleen olen ja onneksi viriiliyttä on edelleen kehittyä kuulijoiden palautteen avulla samalla luoden toivoa kuulijoiden kykyyn lisätä voimia ja päättäväisyyttä neuropsykiatristen lasten ja nuorten maailmaan pitää toivoa yllä nuorten realististen unelmien saavuttamiseksi uskomalla itseensä tukemalla ja kehittämällä nuoren itsetuntoa ja itsetietoisuutta.

Lääkärinä on pitänyt tärkeänä pitkäaikaisia lääkäri-potilassuhteita, pisin potilassuhde on alkanut keväällä 1988 ja jatkuu edelleen. Vanhin yksityisvastaanoton potilas on 82 vuotta ja nuorin 6 kuukautta eli neuropsykiatriaa vauvasta vaariin.

Tulevat koulutukset, vetäjänä Pertti Rintahaka

Blogikirjoituksissa