Skip to content

Markku Wilenius

Dubain tulevaisuusakatemian tieteellinen johtaja & tulevaisuudentutkimuksen arvostettu professori

Markku on yksi alansa pioneereista, omaten yli 20 vuoden kokemuksen tulevaisuudentutkimuksen parissa. Hän on tutkinut mm. teknologian, talouden, ruoan, kulttuurin, ilmaston, koulutuksen, median, alueellisen kehityksen, kaupunkien ja Euroopan tulevaisuuteen liittyviä teemoja. Markku on nimetty Unesco-professoriksi Learning Society and Futures of Education -teemalla.

Akateemisen uran lisäksi hän on toiminut myös kansainvälisen bisneksen johtopaikoilla, ja jo pitkään Euroopan komission asiantuntijana. Suomessa Markku toimii kahden merkittävän innovaatioita ja tutkimusta tukevan säätiön puheenjohtajana. Hän on tehnyt yhteistyötä lukuisten valtiollisten toimijoiden kanssa, työskennellyt lähes kaikkien Suomen tärkeimpien yritysten parissa, kuin myös monen start-upin kanssa.

Markku on julkaissut kansainvälisen kirjan ”Patterns of the Future. Understanding the Next Wave of Global Change” (World Scientific) sekä suomeksi, palkitun ”Tulevaisuuskirja. Metodi seuraavan aikakauden ymmärtämiseen”. Hänen seuraava kansainvälinen kirjansa tulee käsittelemään työn tulevaisuutta.

Tulevat koulutukset, vetäjänä Markku Wilenius

Blogikirjoituksissa