Skip to content

Juho Ylä-Rotiala

kehityspäällikkö, DigiFinland

Juho Ylä-Rotiala työskentelee kehityspäällikkönä julkisen hallinnon digitalisaation parissa erityistehtäväyhtiö DigiFinlandissa. Hänen vastuualueenaan on Ratkaisupalvelut ja kehitys -yksikkö, jossa hän johtaa esiselvityksiä ja kokeiluja erityisesti sote-sektorin tarpeisiin.

Ylä-Rotiala on tietojärjestelmätieteilijä, joka näkee tekoälyn mahdollisuudet innovaatioiden löytämisessä ja kokeiluissa, jotka voisivat merkittävästi helpottaa sote-sektorin ammattilaisten arkea. Hän painottaa tekoälyn potentiaalia vapauttaa hallinnollista työaikaa ja ohjata resursseja tärkeämpiin tehtäviin, kuten ihmisten hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseen.

Ylä-Rotiala uskoo vahvasti, että tekoäly voi tukea sote-alan ammattilaisten työtä esimerkiksi parantamalla hoitoprosesseja, ennakoimalla terveysongelmia ja mahdollistamalla yksilöllisemmän ja tehokkaamman palvelun tarjoamisen. Hän korostaa, että tekoälyn ja luovan työn välillä ei tarvitse olla kilpailua, vaan ne voivat täydentää toisiaan luoden uusia mahdollisuuksia palvelujen kehittämiseen.

Tulevat koulutukset, vetäjänä Juho Ylä-Rotiala

Blogikirjoituksissa