Skip to content

Elina Seppänen

kokenut HR- & HR-teknologioiden osaaja & kehittäjä

Elina on vajaan 20 vuoden työuransa aikana ollut kääntämässä lähes kaikkia kiviä, joita HR:ssä voi kääntää. Hän on toiminut sisäisessä HR:ssä, HR-konsulttina sekä HR-palveluntarjoajana. Rooleissaan  hän on mm. vastannut:

  • HR-funktiosta HR-päällikkönä globaalisti
  • Osto- ja ulkoistustoiminnassa henkilöstön siirroista globaalisti
  • Yrityksen Talent Management -funktiosta globaalisti
  • Muutoksen johtamisesta suurissa yrityskaupoissa

Lisäksi Elina on toiminut IT-funktiossa palvelunhallinnan rooleissa. Viimeiset vuodet Elina on ollut liiketoiminvastuullisessa roolissa liiketoiminnassa johtamassa HR Business Technology -funktiota. Sekä työnantajien että asiakkaiden kautta Elina on nähnyt koko skaalan yrityksiä pienestä parinkymmenen hengen firmoista 200 000:n henkilön yrityksiin.

Elinan intohimo tällä hetkellä on yhdistää HR- ja teknologiaosaaminen. Kokemus on osoittanut, että tällä hetkellä HR ei hyödynnä riittävästi tai oikein teknologian mahdollisuuksia. Syitä tähän on monia, mutta kaikki haasteet tällä sektorilla ovat aivan ratkaistavissa.

Tämä kaikki antaa erittäin laajan näkemyksen siihen, miten HR:n kannattaisi suhtautua teknologiaan, olla suunnittelemassa isoa kuvaa omista teknologioistaan, sekä lopuksi hankkia ja jatkuvasti kehittyen käyttää teknologioita hyödykseen. Unohtamatta kuitenkaan sitä, mikä lopulta on HR:n ydinosaamista.

Ja tärkein lopuksi: teoria toimii vasta, kun se toimii käytännössä. Siksi oikeita, lopullisia vastauksia ei ole. On jaettavia kokemuksia, yhdessä tehtyjä parhaita käytäntöjä ja päätöksiä. Siksi on tärkeää päästä teorista käytäntöön ja jakamaan oppeja.

Tulevat koulutukset, vetäjänä Elina Seppänen

Blogikirjoituksissa