Skip to content

Susanna Huovinen

alivaltiosihteeri, valtionvarainministeriö

Susanna Huovinen on koulutukseltaan yhteiskuntatieteiden maisteri. Tällä hetkellä hän toimii viisivuotisella virkakaudella valtiovarainministeriön hallintopolitiikan alivaltiosihteerinä. Hänen vastuulleen kuuluvat valtiovarainministeriön kolme osastoa: Kunta- ja aluehallinto-osasto, valtionhallinnon kehittämisosasto sekä julkisen hallinnon ICT-osasto. Huovinen toimii lisäksi tiiviisti VM:n valtiosihteerin kansliapäällikkönä apuna erilaisissa hallinnonalan tehtävissä.

Ennen nykyistä tehtäväänsä Huovinen on toiminut Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry:n toiminnanjohtajana, pitkäaikaisena kansanedustajana, peruspalveluministerinä Jyrki Kataisen ja Alexander Stubbin hallituksissa sekä liikenne- ja viestintäministerinä Matti Vanhasen hallituksessa. Hän on Sitran hallituksen ja valtioneuvoston kanslian arvonimilautakunnan jäsen.

Huovinen on innokas ja kokenut suomalaisen hallinnon ja demokratian edistäjä, jolle on tärkeää voida

aidosti vaikuttaa hallinnonrajat ylittävän yhteistyön vahvistamiseen ja kansalaisten osallisuuden parantamiseen yhteiskunnassamme.

Vapaa-ajallaan Huovinen rentoutuu kotikulmilla Jyväskylässä Päijänteen äärellä järviluonnosta nauttien ja Keski-Suomen monipuolista kulttuuri- ja liikuntatarjontaa hyödyntäen.

Tulevat koulutukset, vetäjänä Susanna Huovinen

Blogikirjoituksissa