Skip to content

Sami Pulkkinen

Talouspäällikkö, MPY

Sami Pulkkinen on toiminut kahdenkymmenen vuoden ajan taloushallinon tehtävissä aluksi rahoitusalalla ja viimeiset seitsemän vuotta ICT-palveluliiketoiminnassa. Tehtävissä itsestäänselvyys on aina ollut luotettavan datan tuottaminen johdon päätöksenteon tueksi, koska yhtiöiden hallitukset eivät tunnetusti pidä yllätyksistä.

Vaatimukset kasvavat jatkuvasti eli dataa on pystyttävä tuottamaan entistä tehokkaammin ja ennusteiden on oltava jatkuvasti kunnossa. Prosessien kehittäminen onkin vaatimusten kasvun myötä lähellä Samin sydäntä eli pyrkimyksenä on tehdä asioita nykypäivän järjestelmäkehitystä hyödyntäen jatkuvasti järkevämmin.

Ja jottei vaan pyöritä taloushallinnon hiekkalaatikolla, Samin ja tiimin on tukifunktiona pystyttävä auttamaan tuotantoa ja myyntiä. Siellä hallinnon rutiineihin käytettävä aika on saatava minimiin ja talouden tuottamaa oikeaa dataa on voitava käyttää myynnin ja tuotannon ohjaukseen. Organisaatioissa on usein aivan liian vajavainen ymmärrys taloudesta, joten kyky esittää asioita yksinkertaistaen on Samin mielestä ensiarvoisen tärkeää.

Haastatteluja ja artikkeleita:

Robotti ei vie työtäsi – se tekee sinusta asiantuntijan

Taloushallinnon sähköistäminen ja automatisointi – keskustelua kumppanuudesta

Digitaalisilla palveluilla tehokkuutta liiketoimintaan

Tulevat koulutukset, vetäjänä Sami Pulkkinen

Blogikirjoituksissa