Skip to content

Vilma Luoma-aho

Viestinnän johtamisen professori, Jyväskylän yliopisto

Kansainvälisesti suosittu puhuja viestinnän tulevaisuuteen liittyen

Kuvaaja: Kimmo Korpela Photography

Vilma Luoma-aho on viestinnän johtamisen professori ja varadekaani Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulussa, ja kansainvälisesti suosittu puhuja viestinnän tulevaisuuteen liittyen (esim. World Public Relations Forum 2018, European Commission MasterClass 2019).

Luoma-ahossa yhdistyy uusin akateeminen tieto käytännön työelämän haasteisiin, ja hänellä on käytännön työkokemusta sekä hotellialalta, julkiselta sektorilta että viestintätoimistomaailmasta, ja akateemista kokemusta huippuyliopistoista (Stanford University ja Etelä-Kalifornian Yliopisto). ProCom Ry Viestinnän ammattilaiset valitsi Luoma-ahon vuoden viestinnän ammattilaiseksi vuonna 2014.

Luoma-aho osaa kiteyttää monimutkaiset muutokset ymmärrettävään muotoon, ja hän on julkaissut useita tieteellisiä ja käytännön teoksia liittyen sidosryhmiin ja aineettomiin pääomiin sekä Suomessa että kansainvälisesti:

Mitattava Viestintä ProComma Academic 2018

Public Sector Communication: Closing Gaps between Citizens and public organizations 2019

Vilma oli ensimmäinen suomalainen joka sai kutsun globaaliin top 500 brändin viestintäjohtajien Arthur W. Page Societyyn (USA). Parhaillaan hän johtaa Suomen Akatemian rahoittamaa tutkimusprojektia Jyväskylän yliopistossa liittyen tubettajiin, brändeihin ja nuorten sosiaalisen median käyttöön  ja kommentoi sisältömarkkinointia Valu Digitalin Statement Blogissa. Vapaa-ajallaan hän toimii puolisona, sekä Catering & Entertainment -päällikkönä kahdelle vaativalle diginatiiville Jyväskylässä.

Tulevat koulutukset, vetäjänä Vilma Luoma-aho

Blogikirjoituksissa