Skip to content

Miika Lipiäinen

Co-Founder, Kyrö Distillery

Kyrö Distillery valmistaa suomalaista giniä ja ruisviskiä Isossakyrössä. Alussa polku ei ollut ollenkaan valoisa – päätislaaja aloitti yrityksen ensimmäisenä työntekijänä ja ryhtyi rakentamaan tislaamoa Isoonkyröön. Hän teki töitä yötä päivää, ja muut auttoivat siinä missä pystyivät. Vanhoissa työpaikoissa oli pakko pysyä rahan takia, kertoo toimitusjohtaja Miika Lipiäinen Kyrö Distilleryn alkuvaiheista Ruulion artikkelissa. Yrityksen menestystä vauhditti kertaheitolla 2015 voitto kansainvälisessä Wine and Spirits Competionin Gin and Tonic -sarjassa. Tänä päivänä Kyrö Napue Giniä viedään 28 maahan ja giniä tuotetaan noin 500 000 pulloa vuodessa.

Perustajavetoisessa yrityksessä yrittäjät ovat hääränneet kukin ”vähän kaikessa”. Perustajaporukan jäsenet tulevat kaikki eri aloilta. Miikalla on taustaa mm. lääketeollisuudessa.  Töitä on tehty todella paljon, ja Kyrö Distillery onkin kasvanut 40 hengen yritykseksi. – ”Mietimme tällä hetkellä paljon sitä, minkälainen on paras mahdollinen työskentelympäristö, jossa kaikki voivat hyvin ja jaksavat tehdä töitä. Meitä on ollut viisi perustajaa kirittämässä toisiamme koko ajan, ja olemme laittaneet tähän koko persoonamme. Meidän pitää ymmärtää, että emme voi vaatia kaikilta samaa.  ”Nyt pääsen näkemään koko putken läpi, ideasta ja strategiasta toteutukseen, tuloksiin, samojen ihmisten kanssa. On se valtavan hieno kokemus. Ei ole tullut konsulttitöitä ikävä.” – Miika kertoo. Lue lisää täältä.