Skip to content

Suun Terveys Akatemia

Suomen laadukkainta täydennyskoulutusta suun terveydenhuollon ammattilaisille.

Katso koulutukset

Nostetaan ja kehitetään yhdessä Suomen hammashoidon tasoa yhä korkeammalle.

Me Professiolla haluamme, että jokainen pääsee kehittymään ja kasvamaan jatkuvasti alan ammattilaisena. Osaamisen kehittämisen avulla nostamme työn laatua ja toimimme suunnannäyttäjänä.

Laitoimme omalta osaltamme hihat heilumaan ja lähdimme rakentamaan Suomen laadukkainta koulutuskokonaisuutta tukemaan tätä tavoitetta. Parhaat tulokset syntyvät yhteistyössä, joten yhdistimme voimamme Coronarian kanssa ja loistavan yhteistyön tuloksena syntyi Suun Terveys Akatemia.

Tarkoituksemme on tarjota laadukasta täydennyskoulutusta alan toimijoille, auttaa oman ammattitaidon kehittämisessä. Haluamme, että sinulla alan ammattilaisena on lisää vaihtoehtoja kouluttautua juuri niistä aiheista, jotka sinua kiinnostavat!

Koulutustemme ytimessä on aina laadukas sisältö, ja sen todistaa myös asiakkaidemme antama sisältökeskiarvo 4,6/5.

Olemme tehneet kattavan kohderyhmätutkimuksen ja tuottaneet uunituoreita koulutuksia vuodelle 2021 ja 2022!

Valikoimassa on tällä hetkellä joustavasti opiskeltavia verkkokursseja, joissa voit kätevästi opiskella ja tutustuta luentoihin sekä materiaaleihin juuri kun sinulle parhaiten sopii. Lisäksi tarjoamme live-lähetyksenä toteutettavia etäkoulutuksia. Punaisena lankana toimii korkea laatu, käytännönläheisyys, ja interaktiivisuus. Saat myös koulutuksista tallenteen käyttöösi kuukauden ajaksi, jolloin voit kerrata koulutuksen antia jälkeenpäin.

Valikoimasta löydät varmasti koulutuksen sinulle ja kollegoillesi.

Kouluttajina alan osaavimmat ammattilaiset.

suuradiologian erikoishammaslääkäri

Ani Lakoma

Ani toimii yksityissektorilla tuottaen muun muassa lausuntopalveluja ja täydennyskoulutusta. Hän on työskennellyt useita vuosia hammaslääketieteen peruskoulutuksessa, ja koulutus ylipäänsä on lähellä Anin sydäntä.

hammaslääketieteen tohtori & protetiikan ja purentafysiologian erikoishammaslääkäri

Marika Doepel

Takanani on yli 40 vuoden kokemus, koko ajan työskennellen sekä yksityishammaslääkärinä että TurunYliopistossa. Tutkimustyöni on keskittynyt purentafysiologiaan ja väitöskirjani aiheena on ollut kahden eri purentakiskon vertailu hoidettaessa lihasperäisistä TMD-vaivoista kärsiviä potilaita.

Yliopistolla olen hoitanut monia erilaisia tehtäviä – peruskoulutuksessa vastannut irtoprotetiikan koulutuksesta, osallistunut erikoishammaslääkärikoulutukseen ja viimeiset vuodet ollut vastuussa kliinisen hammashoidon erikoiskoulutuksen suunnittelusta ja koordinoinnista. Kouluttaminen on aina ollut lähellä sydäntä, Suomen Hammaslääkäriseura Apollonian koulutustoimikunnassa olen ollut vastuussa sekä protetiikan että purentafysiologian koulutuksen suunnittelusta ja viimeiset kuusi vuotta toiminut toimikunnan puheenjohtajana.

Vuonna 2004 Apollonia palkitsi minut Vuoden kouluttaja- palkinnolla ja muutama vuosi myöhemmin opiskelijat nimittivät minut Vuoden Opettajaksi.

suu- ja leukakirurgian erikoishammaslääkäri & yliopistonlehtori, suu-ja leukakirurgia

Johanna Uittamo

Olen suu- ja leukakirurgian erikoishammaslääkäri ja lääkäri. Toimin Helsingin yliopistossa yliopistonlehtorina ja HUS:issa suu- ja leukakirurgina. Olen ollut vuosia innostunut siitä, miten yleissairaudet, kuten esimerkiksi sydän- ja verisuonitaudit ja diabetes vaikuttavat suun terveyteen ja toisinpäin. Olen kouluttanut hammaslääkäreitä ja lääkäreitä aiheesta vuosia esimerkiksi Hammaslääkäri- ja Lääkäripäivillä. Kouluttajana olen pirteä, aktivoiva ja keskusteleva. Koulutuksissani pyrin esittelemään potilastapauksia ja tuomaan koulutuksen aiheesta konkreettisia vinkkejä käytännön työhön. Helsingin yliopiston hammaslääketieteen kandidaatit ovat valinneet minut Vuoden Luennoitsijaksi, mitä pidän suurimpana kunnianosoituksena työstäni.

Kliinisen hammashoidon (kariologia ja endodontia) erikoishammaslääkäri

Nina Mandelin

Ennen erikoistumista juurihoitoihin Nina toimi kymmenen vuotta hammaslääkärinä yksityispuolella. Erikoistumiskoulutuksen jälkeen hän on pitänyt endodonttista vastaanottoa lähes kymmenen vuoden ajan Tampereella ja nyt viime syksystä asti myös Kuusamossa. Kliinisen työn lisäksi hän toimii kouluttajana pitäen juurihoitoihin liittyviä luentoja ja kursseja. Mandelin oli myös mukana Hampaan juurihoidon Käypä hoito-suosituksen työryhmässä.

fyysikko, HUS Kuvantaminen

Juha Peltonen

Juha on koulutukseltaan sairaalafyysikko ja tekniikan tohtori. Viimeiset 8 vuotta hän on työskennellyt Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä lääketieteellisen kuvantamisen parissa. Erityisiä vastuualueita työssään Juhalla on röntgenkuvantaminen mukaan lukien suun alueen kuvaukset ja tätä aluetta hän on myös pyrkinyt kehittämään paikallisesti sekä kansallisesti työryhmissä.

Parasta työssään on se, että haasteet muuttuvat lähes päivittäin eikä työtehtäviin ehdi kyllästymään. Lisäksi Juha arvostaa erityisesti moniammatillisessa ympäristössä työskentelyä ja jatkuvaa oppimista sekä kehittämistä. Opettamiseen hän suhtautuu hyvin käytännön läheisesti ja pyrkii aina esittämään mielestään oleelliset asiat niin kuin näkee ne hyödyllisiksi. Parasta kouluttamisessa on, kun voi jakaa omia näkemyksiään ja toisaalta saada niistä palautetta.

dosentti, hampaiston oikomishoidon erikoishammaslääkäri

Riitta Pahkala

Pääuransa Riitta on tehnyt erikoissairaanhoidossa Kuopion yliopistollisen sairaalan (KYS) Suu- ja leukasairauksien klinikassa. Hän on ollut myös mukana erilaisissa projekti- ja luottamustehtävissä mm. Duodecimin Uniapnean Käypä hoito -työryhmässä, Hammaslääkäriseura Apollonian koulutustoimikunnassa, sekä Ortodontian jaoston hallituksessa.  Terveyskeskustyö Riitalle on tullut tutuksi Kuopion Sosiaali- ja terveyskeskuksessa, sekä Espoon Suun terveydenhuollossa, jossa hän toimii tällä hetkellä oikomishoidosta vastaavana erikoishammaslääkärinä.

Toimiessaan Itä-Suomen yliopistossa ma. professorina Riitta on ollut mukana rakentamassa hammaslääketieteen koulutusohjelmaa. Ensimmäisenä Suomessa he ovat sisällyttäneet koulutukseen kandeille suunnatun uniapneapäivän, jossa eri lääketieteen erikoisalat ovat tuoneet panoksensa tähän teemaan. Jokainen kandi myös valmistaa apneakiskon potilaalle.  Tutkimustyönsä osalta Riitan mielenkiinto on viime vuosina kohdistunut leukaortopediaan sekä uniapneakojehoidon vaikuttavuuteen ja  hoitoon sitoutumiseen. Hän on mukana valtakunnallisessa Uniapnean kisko- ja kirurgisen hoidon työryhmässä, jossa tavoitteena on valtakunnallisesti yhtenäistää uniapneakiskohoitojen käytäntöjä.

Riitta on kiinnostunut kehittämistehtävistä ja tutkimustyöstä: ”Minua ilahduttaa suuresti se, kun huomaan koulutettavani, työkaverini tai potilaani innostuvan erikoisalaani liittyvistä ajankohtaisista asioista.”